REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį vieną ūkininką iš Oregono valstijos suėdė kiaulės. Septyniasdešimtmetis Vietnamo karo veteranas nuėjo rytą šerti kiaulių, o po keleto valandų giminaičiai kiaulidėje aptiko jo dantų protezą ir išmėtytas kūno liekanas, rašo JAV leidinys „Slaste“. Valdžia bando nustatyti, ar kiaulės sąmoningai nužudė vyrą. Ar naminiai gyvuliai tyčia žudo savo šeimininkus?

REKLAMA
REKLAMA

Taip, tyčia. Kaip rodo tyrimai, atlikti 2009 metais, JAV naminiai gyvuliai nužudo apie 22 žmones per metus, ir dažniausiai (75 procentai atvejų) gyvuliai užpuola savo aukas visiškai sąmoningai. Maždaug trečdalis gyvulių žudikų iš karvių ir bulių tarpo pasižymi agresyviu elgesiu. Atrodo, kiaulės žudo žmones rečiau, negu jų raguotieji gentainiai, tačiau patikimų duomenų, susijusių su šia problema, nėra. Mirčių statistikos duomenys, kuriuos pateikia JAV sergamumo kontrolės ir profilaktikos centras (CDC) yra išskiriami į mirtis nuo žinduolių užpuolimo ir mirtis nuo graužikų, šunų ir žmonių užpuolimo. Kasmet nuo šios grupės gyvulių, tarp jų ir stambiųjų raguočių, užpuolimo žūsta apytikriai 73 žmonės.

REKLAMA

Tuo pačiu yra aprašyta daugybė atvejų, liudijančių, kad ir kiaulės yra linkusios ir visiškai pajėgios nužudyti žmones. O ypač dideliu agresyvumu, atrodo, pasižymi Britanijos kiaulės. 2006 metais  Velse kiaulė, svėrusi 650 svarų, prispaudė ūkininką prie traktoriaus ir ėmė kandžioti jį tol, kol nelaimėlio žmona nenuvijo jos žarna. Tais pačiais metais Anglijoje elniams medžioti skirto draustinio karališkojo miško New Forest apylinkėse, kur ūkininkai gano kiaules, kiaulė išgąsdino arklį, ir tas išsviedė iš balno raitelį. Po to kiaulė užpuolė ant žemės parkritusią moterį ir ją apkandžiojo.

REKLAMA
REKLAMA

Stambieji raguočiai pasižymi pavojinga savybe derinti savo veiksmus užpuolimo metu. Jausdama pavojų galvijų banda susirenka į ratą. Galvijai sustoja, atsukę uodegas į  rato centrą, o snukius – į priešą ir nuleidžia galvas. Be to, jie net gali kapstyti kanopomis žemę – kaip bulius prieš matadorą. Iš 21 atvejo, užfiksuoto Didžiųjų Lygumų teritorijoje laikotarpiu nuo 2003 iki 2008 metų, kai stambieji raguočiai užpuolė ūkininkus, penki atvejai buvo tokie, kai gyvuliai puolė ūkininkus ne po vieną , bet grupėmis. Taip pat žinoma, kad ir kiaulės puola kartu.  2007 metais Norfolko grafystėje (Anglija) motininė kiaulė pargriovė ūkininką, o tada likusios kiaulės  jį užpuolė ir apkandžiojo.

Jeigu jums grasina įsiutusi kiaulė arba karvė, sprukite ir slėpkitės pavyzdžiui, už medžio. Jei įmanoma, pasiimkite didelę lazdą – apsigynimui ir tam, kad arodytumėte didesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų