REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marijampolės apylinkės teismas atnaujino baudžiamosios bylos tyrimą, kurioje piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi kaltinamas Lazdijų rajono meras Artūras Margelis. Po šios dienos teismo posėdžio meras toliau kartoja, kad tai – bandymas politiškai su juo susidoroti.

REKLAMA
REKLAMA

Lazdijų meras konservatorius A. Margelis, kaltinamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi ir  organizavęs piktnaudžiavimą. Jis ir kiti savivaldybės valdininkai penktadienį teismo nuosprendžio neišgirdo. Paaiškėjus naujoms aplinkybėms, nuspręsta atnaujinti baudžiamosios bylos tyrimą ir apklausti daugiau liudytojų.

REKLAMA

Kaltinamajame akte rašoma, kad meras konservatorius A. Margelis siekė Darbo partijos deleguotos tarybos narės Marijos Bakšienės palankumo koalicijoje renkant jį meru. Nustatyta, kad meras savo pavaldiniams nurodė M. Bakšienę įdarbinti įmonėje „Lazdijų šiluma“ bei asmeniškai nustatė jai algą – didesnę už savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo. Prokurorai teismo prašo A. Margeliui skirti trejus metus nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nepripažįstu savo kaltės, aš nuo pat pradžių taip sakiau. Tai yra partiniai užsakymai ir politiniai susidorojimai. Laukiu teismo sprendimo. Norisi, kad viskas kuo greičiau baigtųsi, kad būtų teisingas teismo sprendimas ir būtume išteisinti“, – sako Lazdijų rajono meras A. Margelis.

Baudžiamojoje byloje be mero – dar 4 kaltinamieji. Kitas teismas numatytas spalio 22 dieną.

Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų