REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame tiriama uostamiestyje veikusio labdaros ir paramos fondo, tariamai globojusio vaikus, turinčius negalią ir sergančius onkologinėmis ligomis, bei rėmusio sunkiai besiverčiančias šeimas, ir jo direktoriaus veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Į FNTT tyrėjų akiratį pateko labdaros ir paramos fondo vadovas 33-ejų metų R. A. skelbimų portaluose publikavęs skelbimus, kad padeda pelningai dirbančioms įmonėms susimažinti pelną, išsigryninti pinigus už tam tikrą atlygį.

REKLAMA

Informacija pasitvirtino, kai FNTT tyrėjai su įkalčiais - fiktyvia paramos sutartimi ir kasos pajamų orderiais dėl tariamos finansinės paramos skyrimo - sulaikė fondo direktorių R. A., kuris fiktyvius dokumentus perdavė vienos neva suteikusios paramą įmonės direktoriui ir iš jo gavo neteisėtą atlygį.

Labdaros ir paramos fondo direktorius buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai sukčiavimu, svetimo turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau analizuojant fondo veiklą nustatyta, kad Lietuvoje dirbančioms įmonėms įtariamasis išsiuntinėjo laiškus, prašydamas paremti jo vadovaujamą labdaros ir paramos fondą ir skirti finansinę paramą neįgaliems ir sunkiai onkologinėmis bei kitomis ligomis sergantiems asmenims. Buvo sukurta ir atskira internetinė fondo svetainė, kurioje buvo prašoma skirti paramą vaikams.

Nustatyta, kad paramos teikėjų buvo atsiradę nemažai - tai Vilniaus ir Kauno įmonės, fiziniai asmenys, atsirado paramos teikėjų ir iš užsienio. Tačiau fondo vadovas negalėjo dokumentais įrodyti, kaip panaudoti juridinių ar fizinių asmenų fondui pervesti pinigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad didžiąją dalį pinigų pasiimdavo pats fondo direktorius, asmenims, kuriems reikalinga parama, pinigai nebuvo skiriami.

Sukčiavimu, svetimo turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu įtariamam fondo direktoriui R. A. paskirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų