REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį karinėje Višnevskio vardo ligoninėje mirė buvęs Rusijos gynybos ministras Pavelas Gračiovas, pranešė naujienų agentūra RIA.

REKLAMA
REKLAMA

„Pavelas Sergejevičius Gračiovas mirė šiandien 14:40 val. Maskvos laiku“, – sakė ligoninės atstovas.

REKLAMA

Į Ligoninę iš namų P. Gračiovas kritinės būklės buvo atvežtas rugsėjo 12 dieną. Grįžęs iš šventinės vakarienės, jis staiga pasijuto blogai, prarado sąmonę. Nuo to laiko buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje, bet medikams nepavyko išgelbėti jo gyvybės. Medikai mano, kad vyras galėjo apsinuodyti grybais.

Balsas.lt primena, kad buvęs Rusijos gynybos ministras, skandalingai pagarsėjęs buvęs generolas P. Gračiovas, Lietuvoje žinomas dėl to, kad pasirašė rusų karių išvedimo iš Lietuvos teritorijos dokumentą.

REKLAMA
REKLAMA

64 metų P. Gračiovas nuo 1992 iki 1996 metų buvo Rusijos gynybos ministru. Kariniuose konfliktuose Afganistane ir Čečėnijoje dalyvavęs skandalingasis Boriso Jelcino laikų karininkas išgarsėjo dėl 1991 metų įvykių Maskvoje. Tuomet jis davė įsakymą įvesti į Rusijos sostinę karius, bet vėliau suabejojo ir stojo ginti Baltųjų rūmų.

1992 metų rugsėjo 8 dieną Maskvoje P. Gračiovas pasirašė Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos Respublikos teritorijos grafiką, kuriame buvo numatyta, kad Rusijos Federacijos kariuomenė iš Lietuvos turi būti išvesta iki 1993 metų rugpjūčio 31 dienos.

1994 metais generolas buvo įtartas, kad organizavo sprogimą laikraščio „Moskovskij komsomolec“ redakcijoje, dėl kurio žuvo žurnalistas Dmitrijus Cholodovas, rinkęs medžiagą apie neteisėtą Rusijos prekybą ginklais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų