REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Manoma, kad Amerikoje nelaisvėje laikoma apie 10–15 tūkst. tigrų. O laisvėje, gamtosaugininkų teigimu, jų laksto apie 7 tūkst., rašo Vokietijos savaitinis žurnalas „Der Spiegel“. Amerikiečiai žavisi šių didžiųjų kačių galia ir ypač myli mažus švelniakailius tigriukus, tol, kol jie neužauga ir netampa siaubinga našta. Gyvūnams toks gyvenimas – kančia. Jie suluošinami tiek psichologiškai, tiek fiziškai.
Floridos valstija laikoma tigrus dievinančių ekscentrikų sostine. Čia visada dvokia kačių šlapimu ir žalia mėsa, kurios tigrai kasdien suryja kilogramus. Štai Steve‘o Sipekso privačią valdą puošia užrašas „Įsibrovėliai bus suėsti“. Legendinis Tarzano vaidmens atlikėjas tigrus ne tik laiko kaip naminius gyvūnus – jis su jais miega, valgo ir žaidžia. 64 m. amžiaus aktorius savo namus pavertė vienu didelių plėšrūnų aptvaru.
Nuo tada, kai prie aktoriaus rankos pririštas liūtas ištraukė jį iš gaisro filmavimo aikštelėje, S. Sipeksas mano, kad yra sutvertas rūpintis plėšriaisiais gyvūnais. „Paliesti tigrą yra tas pats, kas paliesti Dievo veidą“, - mano jis. Per visą gyvenimą S. Sipeksas savo namuose yra priglaudęs apie 100 tigrų. Aktorius teigia taip norintis apsaugoti žvėris nuo gyvenimo narve. „Jie gali naudotis netgi mano baseinu“, - sako jis.
Vienu ypu du dabar laikomi aktoriaus tigrai suvalgo du kibirus kalakuto šlaunelių, o vėliau jie iš kūdikio buteliuko maitinami pienu su žaliu kiaušiniu.
Į pašalinius aktoriaus tigrai dėmesio nekreipia. Tačiau vos tik atsuki jiems nugarą, jie iškart tampa nervingi ir verčia žmogų jaustis grobiu. Neseniai vienas šių tigrų buvo užpuolęs policijos pareigūną Jesse Lee. Tik penki šūviai iš tarnybinio ginklo sustabdė žvėrį.
JAV nuo 1990 m. tigrai užmušė apie 70 žmonių. Tūkstančiai buvo sužeisti. Geras pavyzdys yra šou žvaigždė Roy Horn, dueto "Siegfried&Roy" narys. Prieš tris metus viename Las Vegaso viešbutyje jį užpuolė tigras, įkando jam į sprandą ir nusitempė bejėgį vyriškį nuo scenos. H. Roy vos išgyveno. Nuo aštrių dantų miršta ir vaikai. 17 m. mergaitė privačiame zoologijos sode pozavo nuotraukai šalia tigro, tačiau šis dėl neaiškių priežasčių įsikibo jai į gerklę. Mergaitė mirė akimirksniu.
Kraupios mirtys neatbaido tigrų mylėtojų. 51 m. Gloria Johnson neseniai įsigijo baltąjį tigrą. Kol gyvūnui sukako 6 mėnesiai, ji vedžiojo jį į mokyklą parodyti vaikams. Gyvūnų mylėtojai kritikuoja tokį elgesį. „Ji vedžioja tigrą už pavadėlio ir tuo pačiu aiškina vaikams, kad tai nėra naminis gyvūnas. Tai visiška nesąmonė“, - teigia jie. Gyvūnai, augantys tokiomis sąlygomis suluošinami. Jų akys blizga, blogas sukandimas, o kojos kreivos.
Gyvūnų mylėtojai ir saugotojai reikalauja, kad būtų sukurti griežti įstatymai, reglamentuojantys tokių gyvūnų auginimą. Kada nors kiekvienam šeimininkui toks gyvūnas tampa per didelis ir per stiprus, taigi jie jį išmeta iš namų. O namų sąlygomis augęs plėšrūnas išgyventi laisvėje jau nebegali.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų