• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrą kartą per mėnesį Trijų mylių saloje (JAV, Pensilvanijos valstija) suveikė automatinė išjungimo sistema, sustabdžiusi ten įsikūrusios atominės elektrinė veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Jėgainės darbuotojai informavo, kad sistema išsijungė ketvirtadienį 2:20 val. nakties vietos laiku (9:20 val. ryto Lietuvos laiku), sukeldama didelį garsą, kuris buvo girdimas apylinkėse, rašo therepublic.com.

REKLAMA

Elektrinės operatoriai bando nustatyti incidento priežastį.

Panašus atvejis taip pat nutiko rugpjūčio 22 dieną. Kaip teigė „Exelon Generation“ atstovas Ralphas DeSantis, tuomet visuomenės saugumui ir sveikatai pavojus nebuvo iškilęs, o elektros tiekimas taip pat nesutriko. Jis taip pat pažymėjo, kad radioaktyvi spinduliuotė aplinkoje taip pat nepadidėjo.

Balsas.lt primena, kad 1979 m. Trijų mylių salos branduolinėje jėgainėje įvyko radioaktyviųjų medžiagų nutekėjimas iš branduolinio reaktoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

Avarija prasidėjo 1979 m. kovo 28 d. ketvirtą valandą ryto, kai įvyko gedimai nebranduolinėje šalutinėje jėgainės sistemoje. Mechaninius defektus dar sukomplikavo operatorių klaidos ir nesugebėjimas valdyti situacijos. Avarija buvo sustabdyta tik per 5 dienas, o tikslios incidento detalės buvo išsiaiškintos jau daug vėliau, kai buvo vykdomi išsamūs avarijos tyrimai. Tyrimų išvadose teigiama: „Avarija arba nesukėlė nė vieno susirgimo vėžiu arba sukėlė tokį mažą jų kiekį, kad niekada nebus įmanoma jų aptikti. Tą patį galima pasakyti ir apie kitus poveikius sveikatai.“

Po avarijos buvo surengta daug protestų ir demonstracijų prieš branduolinę energiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų