• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeimininkėms, nusprendusioms šeimos narius ar svečius pavaišinti skaniu vištienos kepsniu, nereikės vargti  stengiantis supjaustyti mėsytę kuo  vienodesniais gabalėliais.  Atnaujinantis gaminių iš paukštienos  asortimentą „Vilniaus paukštynas“ šį rudenį Lietuvos vartotojams pasiūlė gaminius iš paukštienos, suskirstytos itin tiksliomis porcijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais įdiegta moderni paukštienos kalibravimo technologija leidžia viščiuką ir bet kurią jo dalį supjaustyti itin lygiai, o supjaustytas dalis surūšiuoti pagal svorį vos kelių gramų paklaida. Vienodo svorio, patogiai supakuoti produktai turi didelę paklausą įvairiose šalyse, tačiau Lietuvoje toks paukštienos pateikimo vartotojams būdas – naujiena. Kalibruotos vištienos gaminiai jau pradedami tiekti Lietuvos prekybos tinklams bei restoranams. Dar viena naujovė – perėjimas nuo sveriamų paukštienos produktų prie patogių, skirtingus vartotojų poreikius atitinkančių modernių pakuočių.

REKLAMA

„Kalibruoti galima viską – ir sparnelius, ir ketvirčius, ir blauzdeles – viską, kas pjaustoma ir yra parduotuvių lentynose. Gal namuose gaminančioms šeimininkėms tai ir nėra labai svarbu, ir nei šeimos nariai, nei svečiai nepastebės, kad vienas gabalėlis nuo kito skiriasi keliais gramais, tačiau suskirstytą lygiomis dalimis paukštieną bus gerokai patogiau kepti ar rūkyti tiems, kurie užsiima masine gamyba. Kadangi skirtingo dydžio gabalėliai iškepa per skirtingą laiką, tai kepant vienodo dydžio gabalėlius, pagerės produkto kokybė. Kita vertus, tai atveria naujas galimybes tiekti rinkai ir vartotojams daugiau kokybiškų keptų ir rūkytų paukštienos gaminių“, – pristatydamas modernią įrangą pasakojo žurnalistams įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, gamybos modernizavimas ir naujų  įrenginių įdiegimas padidins pridėtinės vertės paukštienos produktų gamybą ir eksporto mastus.

„Galimybė tiekti didelius supjaustytos lygiomis dalimis ir surūšiuotos pagal svorį produkcijos kiekius turėjo didelės įtakos eksporto apimčiai augti, nes didelė kalibruotų vištienos produktų dalis eksportuojama į Vakarų Europos ir kitas šalis. 2011 m. mūsų eksportas padidėjo 40 proc., o vien per 2012 m. pirmąjį pusmetį „Vilniaus paukštyno“ eksportas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, išaugo beveik dukart“, – sakė T. Barštys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad „didėjant paukštienos suvartojimui ir vištienos produktų eksportui, investicijų į AB „Vilniaus paukštynas“ tikslas – didinti gamybinius pajėgumus. Šių metų investicijos į du „KG Group“ priklausančius paukštynus – Vilniaus ir Kaišiadorių – viršija 40 mln. Lt“.

Dar daugiau į modernias gausesnio asortimento vištienos produktų gamybos linijas ketinama investuoti ateityje. Tikimasi, kad šiuo metu 6 tūkst. tonų paukštienos mėsos produktų per mėnesį gaminanti ir apie 30 proc. savo produkcijos į Angliją, Olandiją, Prancūziją bei kitas šalis eksportuojanti įmonė, išaugus gamyboms apimtims Vakarų šalių rinkoms tieks apie 40-50 proc. čia pagamintos produkcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų