REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingai pagarsėjusi politikė, apkaltinta parašų klastojimu, siekia, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) panaikintų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą neregistruoti jos kandidate į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

VRK įtaria, kad norėdama surinkti reikiamą kiekį parlamentarė suklastojo gyventojų parašus. Teismui A. Baukutė teigė, jog Baltijos apygardos rinkimų komisijai pateikė 1014 parašų, kurie pripažinti tinkamais. Parlamentarė tikino nieko neklastojusi: „Net negalvojau kažką padirbti ir apgauti.“

REKLAMA

Parašus, anot A. Baukutės, rinko savanoriai ir už jų veiksmus politikė negalinti atsakyti: „Žinau, kad vienas vyriškis pasirašė už visus šeimos narius.“

Tačiau VRK samdyta rašysenos ekspertė tikino, dalis jų yra suklastoti. Abejonių sukėlė apie 20 parašų.

Tačiau A. Baukutės advokatas, buvęs Vidaus reikalų ministerijos Generalinis inspektorius Julius Jasaitis sakė, jog nesuprantama, kodėl VRK reikalavo rašysenos ekspertizės. Jo nuomone, netinkamai surašytas ir ekspertizės aktas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pati rašysenos ekspertė VRK posėdžio metu iš esmės patvirtino, kad dalį parašų padarė vienas asmuo, kuris pasirašė už visą šeimą.

Pati rašysenos ekspertė teigė, kad patys parašai nebuvo tiriami. Tai buvo daroma tik dėl parašų laukeliuose, kur pildoma informacija apie pasirašiusiųjų duomenis.

Ekspertė teismui sakė, jog gali būti ir daugiau tokių viena ranka užpildytų lapų, tačiau to patikrinti neįmanoma.

Sprendimą A. Baukutės ir VRK ginče LVAT paskelbs penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų