REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muitininkai Vilniaus oro uoste sulaikė egzotinių suvenyrų – septynis suvenyrinius buteliukus su gyvatėmis ir skorpionais bei koralų. Suvenyrai gabenti pažeidžiant tarptautinės sutarties dėl prekybos nykstančiomis gyvūnų ir augalų rūšimis nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Vilniaus oro uoste, atliekant keleivių, atvykusių iš Vietnamo per Kopenhagą, bagažo tikrinimą, V. K. lagamine aptikta egzotinių suvenyrų su gyvatėmis ir skorpionais.

REKLAMA

Nors minėtas asmuo teigė, kad vežasi tik du suvenyrus, muitininkai, apieškoję minėto asmens lagaminą, jame rado 5 suvenyrinius buteliukus su užkonservuotomis gyvatėmis ir du – su skorpionais.

Antradienį lėktuvu iš Malaizijos per Helsinkį atvykusios pilietės D. M. bagaže tarp asmeninių daiktų muitininkai rado penkis, kaip įtariama, koralus.

Nors moteris piktinosi, kad muitininkai sulaikė paplūdimy susirinktus koralus, jai mandagiai buvo paaiškinta, kad šios prekės sulaikomos siekiant apsaugoti laukinę gamtą.

REKLAMA
REKLAMA

Visi egzotinių šalių suvenyrai sulaikyti, nes jie gabenti pažeidžiant Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) nuostatas.

Muitinės departamentas primena, kad norintiems iš egzotinių šalių parsivežti suvenyrų būtina susipažinti su CITES konvencijos nuostatomis bei 2002 m. Lietuvoje įsigaliojusiomis Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklėmis, kurias galima rasti Lietuvos muitinės svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų