REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad pirmąjį savo būstą statistiškai britai išgali įsigyti prieš sulaukdami 40 –ties metų, rašo dailymail.co.uk. Per pastaruosius 50 metų pirkėjo amžius itin šoktelėjo dėl išaugusių nekilnojamojo turto (NT) kainų. Būtent dėl šios priežasties dauguma jaunų britų yra priversti gyventi su tėvais arba būstą nuomotis.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausą atlikę specialistai taip pat atkreipė dėmesį, kad 1960-1970 metais vidutinis būsto pirkėjo amžius siekė 24-erius metus. Dar po dešimtmečio išaugo iki 28-erių, o šiuo metu siekia 35-erius.

REKLAMA

Kai kuriuose Anglijos regionuose šis amžiaus cenzas dar didesnis. Pavyzdžiui, Škotijoje ir Šiaurės Rytų Anglijoje gyvenantys britai teigė, kad pirmąjį būstą  įsigis ne anksčiau 40 metų, East Midlands regione gyvenantieji – 39-erių, o Londone – 33-erių.

Tyrime apklausti 1 300  jau esamų namų savininkų ir  dar 600 respondentų – potencialių būsto pirkėjų.

Suskaičiuota, kad vidutinė nuosavo būsto pirmoji įmoka, imant paskolą, Anglijoje siekia 20 proc. NT vertės. Standartinio būsto kaina Anglijoje –160,3 tūkst. svarų sterlingų.  Tiesa, kaip pastebi apklausą atlikę tyrėjai, NT kainų skirtumas, lyginant atskirus šalies regionus, yra milžiniškas. Pavyzdžiui, prestižiniuose mikrorajonuose esantys būstai Kensingtone ir Chelsea vidutiniškai kainuoja apie 1,1 mln. svarų sterlingų, o Šiaurės Vakarų Anglijoje vidutinio būsto kaina keliasdešimt kartų mažesnė – 109,2 tūkst. svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų