• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė partijos Tvarka ir teisingumas skundą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atsisakymo įregistruoti partijos sąrašą be jos lyderio – partijos pirmininko Rolando Pakso.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškėjas – partija Tvarka ir teisingumas – skunde nurodė, kad toks VRK sprendimas neatitinka Seimo rinkimų įstatymo, komisijos nariai jį interpretavo savaip ir įregistruodami sąrašą be partijos pirmininko nusižengė įstatymui. Anot jų, jokių teisinių prielaidų neregistruoti sąrašo su R. Paksu rugsėjo 3-iąją nebuvo.

REKLAMA

Rinkimų įstatymas numato, kad VRK, gavusi pareiškinius dokumentus, dėl kandidatų sąrašo įregistravimo sprendimą turi priimti per 10 dienų. Įstatymas taip pat numato, kad visi skundai dėl VRK priimtų sprendimų teisme turi būti išnagrinėti ne vėliau, kaip per 48 valandas nuo jo padavimo.

ELTA primena, kas antradienį VRK atsisakė registruoti R. Paksą kandidatu į Seimo narius.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į rugsėjo 5 dienos Konstitucinio Teismo nutarimą dėl Seimo rinkimų įstatymo atitikties Konstitucijai, kuriuo pripažinta, kad šio įstatymo nuostata prieštarauja Konstitucijai. Priėmus šį KT nutarimą partijos Tvarka ir teisingumas iškeltas kandidatas į Seimo narius daugiamandatėje rinkimų apygardoje R. Paksas neatitinka Seimo rinkimų įstatymo keliamų reikalavimų.

(papildysime)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų