REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi 2013 metų Europos čempionato Slovėnijoje atranka, po kurios paaiškėjo visi kitų metų Senojo žemyno pirmenybių dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie aštuonių garantuotas vietas turnyre turėjusių ekipų prisijungė dar šešiolika rinktinių, mėnesį kovojusių dėl paskutinių kelialapių.

REKLAMA

Jau anksčiau teisę vykti į Slovėniją turėjo Lietuva, Ispanija, Prancūzija, Rusija, Makedonija, Graikija, šeimininkai slovėnai ir Didžioji Britanija.

Po atrankos kovų kitą rugsėjį Europos čempionatui gali planuotis Juodkalnija, Serbija, Izraelis, Vokietija, Kroatija, Ukraina, Bosnija ir Hercegovina, Gruzija, Lenkija, Suomija, Italija, Čekija, Turkija, Latvija, Švedija ir Belgija.

Daugiausiai intrigos kiek netikėtai sukėlė Turkijos ir Serbijos krepšininkų žaidimas. Vienais iš atrankos favoritų laikyti abiejų šalių krepšininkai gerokai susikomplikavo savo padėtį ir likimą sprendė paskutiniajame ture.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto tiek serbams, tiek turkams pavyko iš balos išlipti sausiems. Lemiamose rungtynėse Turkija nugalėjo Čekiją 81:58, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionieriaus atstovaujama Serbija 83:67 pranoko Izraelį.

Lietuvos vicečempionų gynėjas Nemanja Nedovičius per 3 minutes pelnė 2 taškus (1/1 dvit.), atkovojo kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė.

Atrankos turnyrą be kluptelėjimų baigė keturios komandos - 10 pergalių pasiekusi Juodkalnija ir po aštuonias iškovojusios Vokietijos, Italijos ir Kroatijos rinktinės. Liuksemburgas, Kipras, Albanija ir Portugalija nepatyrė pergalės skonio.

 

Primename, kad 2013 metų Europos čempionatas Slovėnijoje vyks rugsėjo 4-22 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų