REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Seimą savarankiškai patekti užsimojusi parlamentarė Asta Baukutė ėmė klupinėti mėgindama perkopti pirmąjį barjerą - sukėlė įtarimų ją remiančių piliečių parašai, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdoje savo kandidatūrą į Seimą iškėlusi A.Baukutė Baltijos rinkimų apygardos komisijai pateikė 1374 ją remiančius parašus. Tačiau politikės pateiktus parašus studijavę apygardos komisijos nariai nusprendė, kad net 360 jų įtartini.

REKLAMA

"Dauguma jų buvo surašyti viena ranka", - "Lietuvos rytui" paaiškino komisijos vadovė Jolanta Limontienė. Vis dėlto komisija pripažino, kad 1014 parašų yra tinkami. Ar juos pripažins ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), turėtų paaiškėti šiandien.

Savarankiškai į Seimą kandidatuojantys asmenys turi surinkti 1 tūkstantį juos remiančių parašų. A.Baukutė, kuri buvo pasitelkusi tris savanorius, prisipažino, kad parašus surinkti nebuvo paprasta: "Žmonės įbauginti įvairių telefoninių sukčių, banko griūties, todėl pasirašydavo labai nenoriai."

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau antrosios kadencijos siekianti parlamentarė tikino, kad kone kiekvieną parašą ji pati tikrino ir juos labai brangina: „Vakare nuo vaikščiojimo kojos ištindavo. Bet pati tokį kelią pasirinkau. Puikiai suvokėme, kad būsime tikrinami ir purtomi, todėl šį darbą dirbome sąžiningai. Labai nustebau, kad tiek daug parašų buvo išbrokuota."

Vis dėlto A.Baukutė teigė, kad VRK pasitiki ir sutiks su bet kokiu jos sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų