REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo dar šešių politinių partijų kandidatus: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos socialdemokratų sąjungos, Liberalų ir centro sąjungos, Darbo partijos, Tautininkų sąjungos ir Tautinės partijos „Lietuvos kelias“. Pastaroji iškėlė tik vieną kandidatą vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat įregistruota dar 16 savarankiškų kandidatų, kurie pateikė visus dokumentus ir lapus su žmonių, gyvenančių tose apygardose, kur jie kelia savo kandidatūrą, parašais. Tarp įregistruotų savarankiškų kandidatų yra Vida Ačienė, kelsianti savo kandidatūrą Raseiniuose ir konkuruosianti su savo vyru, Raseinių meru Remigijumi Aču. Užtektinai parašų surinko Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

REKLAMA

Savarankiškais kandidatais įregistruoti ir dabartiniai Seimo nariai Andrius Šedžius bei Gediminas Navaitis.

Iš viso parašų rinkimo lapai išduoti 45 asmenims, jau įregistruotas 21 kandidatas, 9-ių siūloma neregistruoti.

Prognozuojama, kad šiuose Seimo rinkimuose į 141 parlamentaro vietą kandidatuos daugiau nei 2 tūkst. asmenų. Išnagrinėjus apie 650 kandidatų anketas paaiškėjo, kad 17 asmenų buvo pripažinti teismo kaltais, nuosprendžiai yra įsigalioję. Du norėję kandidatuoti asmenys teistumo nenurodė, todėl jų VRK neregistravo kandidatais. Dar du nėra atlikę bausmės, tad irgi nebus registruojami.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas dėl Rolando Pakso neregistravimo kandidatu į Seimą buvo atidėtas, kadangi jo nebuvo darbotvarkėje. Toks sprendimas argumentuotas tuo, kad pats R. Paksas galbūt norėtų dalyvauti VRK posėdyje.

VRK apsispręsti ketina kitame posėdyje antradienį.

Mažiau diskusijų, pasak 15 min., sukėlė Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Arkadijus Vinokuras. Anksčiau VRK jo neregistravo, kadangi neturėjo dokumentų, patvirtinančių, kad šis kandidatas atsisakė antrosios pilietybės. Švedijos ambasadai atsiuntus tai patvirtinantį raštą, VRK nariai abejonių nebeturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų