REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos sprogmenų nukenksminimo ekspertai šeštadienį saugiai susprogdino prie korporacijai „Alcoa Inc.“ priklausančios aliuminio gamyklos Sardinijos saloje padėtą bombą. Šiuo metu Sardinijoje didėja įtampa, nes darbuotojai piktinasi JAV korporacijos planais gamyklą uždaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai susprogdino iš aštuonių gelignito lazdelių pagamintą sprogmenį. Italijos naujienų agentūra ANSA pranešė, kad įtaisas turėjo sprogdiklį, kuriuo jį būtų galima detonuoti nuotoliniu būdu. Tačiau vietos policija to nepatvirtino ir teigė, kad sprogmens kilmė kol kas neaiški. Pasak pareigūnų, ekspertai dar bando išsiaiškinti, ar paketas galėjo sprogti.

REKLAMA

Sprogmenų nukenksminimo komanda buvo iškviesta po to, kai anonimas telefonu naujienų agentūrai ANSA pranešė, jog prie aliuminio lydyklos padėta bomba.

Profesinės sąjungos daro spaudimą Italijos vyriausybei, kad ši gelbėtų nepelningą aliuminio lydyklą, kurią planuojama uždaryti. Gamykloje dirba 500 žmonių ir dar 1 000 yra tiesiogiai nuo jos priklausomi. Gamyklos uždarymas neigiamai paveiktų Sardinijos gyventojus. Dabar nedarbas saloje siekia 15 proc.

Gamyklos savininkė „Alcoa Inc.“ rugsėjo 1 d. pradėjo palaipsniui uždaryti gamyklą, bet teigia, kad lydykla dar metus veiks ir bus perleista kitam operatoriui, jei toks atsiras. Pirmadienį bendrovės atstovai Romoje susitiks su Italijos politikais ir profesinėmis sąjungomis aptarti gamyklos uždarymo ir galimų pasiūlymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų