REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Kauno teisėja Neringa Venckienė ir jos teta Audronė Skučienė generaliniam prokurorui Dariui Valiui apskundė prokurorės Aurelijos Gališanskytės veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

N. Venckienės teigimu, į apklausas ją bandanti prisikviesti prokurorė viršijo savo įgaliojimus.

REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą atliekanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė sergant ir esant išduotoms medicininėms pažymoms dėl negalėjimo atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą, prokuratūrą, siuntė apylinkės prokurorą į Ukmergės ligoninę, policijos darbuotojus – į mūsų namus, pati lindo į privačius mano, Audronės Skučienės, namus, esant tebegaliojančiai iki 2012-09-07 gydytojų išduotai pažymai dėl negalėjimo atvykti į prokuratūrą nepagrįstai liepė mane, Audronę Skučienę, atvesdinti ir nubaudė bauda“, – rašoma skunde (kalba netaisyta, red. past).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat prašoma, kad būtų įvertinti „A. Gališanskytės veiksmai, piktnaudžiaujant tarnyba, švaistant valstybės lėšas dėl prokuroro siuntimo į ligoninę, policijos darbuotojų nuolatinio siuntimo į namus, pačios A. Gališanskytės atvykimo į namus“.

Balsas.lt primena, kad, teisindamasi šlubuojančia sveikata, N. Venckienė jau septynis kartus neatvyko į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje.

N. Venckienei prokurorai ketino pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Siekdami išsiaiškinti, ar buvusi teisėja Neringa Venckienė nesislapsto nuo prokurorų apklausos, policininkai paėmė jos asmens sveikatos dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų