• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio žiniasklaidos akis už studentų uniformų užkliuvo po to, kai japonai paskelbė, kad Tailando universitetų uniforma (balti prigludę prie kūno marškinėliai trumpomis rankovėmis ir trumputis išryškinantis figūrą mini sijonėlis), kurią dėvi šios šalies studentės, yra seksualiausia uniforma pasaulyje. Šią išvadą japonai priėjo po apklausos internetu.

REKLAMA
REKLAMA

O kol Azijoje vyksta karšta diskusija, du Japonijos naujienų portalai – „Rocket News 24“ ir „Livedoor“ pranešė, kad Tailando studenčių universitetiniai apdarai yra patys seksualiausi, ir pridūrė, kad tradicinė japonių studenčių uniforma – trumpi klostuoti sijonėliai ir jūreiviško stiliaus palaidinės, neprilygsta tailandietiškam variantui. Pasirodžius šiai naujienai, tarp švietimo sferos darbuotojų kilo tikra ginčų banga. Švietimo ministro pavaduotojas Chaiyosas Jiramethakornas pareiškė, kad universitetų ir koledžų vadovai turėtų atsargiau parinkti studentų uniformas. Jis patvirtino, kad ministerijos atstovai susisieks su universitetų vadovybe, aptars problemą ir ieškos jos sprendimo būdų.

REKLAMA

Dėstytojai bei moralės sergėtojai Tailande aktyviai kovoja su merginų įpročiu mūvėti patrumpintą sijoną, kurio ilgis tradiciškai turėtų siekti kelius, mat šios šalies studentės dažnai taip nutrumpina savo sijonus, kad joms tampa sunku sėdėti viešoje vietoje nepritraukiant godžių žvilgsnių.

Na, o baltus iškrakmolytus marškinėlius, prie kurių paprastai prisiuvama ir universiteto emblema, tailandietės paprastai renkasi ne vienu, o kartais ir net ne dviem dydžiais per mažus, todėl jų audiniui bei sagoms tenka tikras išbandymas – atlaikyti visą biusto svorį ir tūrį.

REKLAMA
REKLAMA

Japonišką uniformą primenantys drabužiai yra vieni populiariausių. Šį komplektą sudaro palaidinė aukštu liemeniu, languotas sijonas ir kojinės beveik iki kelių. Taip, japoniška uniformos versija yra daili, tačiau dauguma japonių ją mėgsta dėvėti nedaug ką tepaslepiančias uniformas, todėl yra nemenka tikimybė, kad ateityje Tekančios saulės šalies studenčių apranga atims iš Tailando seksualiausios uniformos titulą.

Tuo tarpu diskusijos įkarštyje atsirado nemažai švietimo specialistų, kurie dėl šventos ramybės siūlo iš viso panaikinti uniformas. Tačiau, tiesą pasakius, dėl susiklosčiusios situacijos iš dalies kaltos ir pačios švietimo įstaigos, kurios, norėdamos pritraukti daugiau studentų, leido visomis prasmėmis ryškesnius apdarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų