REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirūpinti jauniausiais eismo dalyviais ir apsaugoti juos gatvėse tryliktą kartą kviečia sostinėje organizuojama akcija „Apsaugok mane“.

REKLAMA
REKLAMA

Sustiprinti budėjimą prie pėsčiųjų perėjų, mokyklų visoje šalyje žada ir policija, o jei jauniausieji eismo dalyviai nukentėtų gatvėje, viena draudimo bendrovių visos šalies vaikams žada atlyginti patirtą žalą.

REKLAMA

Policija skaičiuoja, kad šiemet keliuose jau žuvo 184 žmonės, iš jų 11 nepilnamečių. Kaip ir prieš kiekvieną rugsėjo 1-ąją policija ragina vairuotojus būti budrius, vien pirmokėlių į mokyklas šiemet Lietuvoje sugužės 27 tūkstančiai.

„Didžiausia bėda su pėsčiaisiais, kadangi vaikai yra vaikai, jie mėgsta staigiai bėgti, pakeisti savo mintis. Vairuotojai visą laiką turi prisiminti, kad jei stovi vaikas prie pėsčiųjų perėjos, tai nereiškia, kad jis praleis jus“, – sako Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje tryliktus metus organizuojama akcija „Apsaugok mane“, primenanti geltonu ženklu ant asfalto, kad vairuotojai būtų atidūs ir pamatytų po vasaros išsiblaškiusius, elgesio taisykles gatvėje primiršusius vaikus. Prie akcijos prisijungė ir kiti miestai. Jei jauniausieji eismo dalyviai vis dėlto nukentėtų, viena draudimo bendrovių žada atlyginti patirtą žalą.

„Visi Lietuvos moksleiviai, kurių 370 tūkst., yra apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų 10 tūkst. Lt suma. Sąlygos labai paprastos, galiojimo teritorija – visa Lietuva, laikas – visas rugsėjo mėnuo nuo 7 val. ryto iki 21 val. vakaro. Šitas draudimas galioja pėstiesiems moksleiviams“, – teigia draudimo bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

Jei moksleivis nukentėtų, tėvams apie tai reiktų pranešti draudikams trumpuoju numeriu 1828. Per dvylika akcijos „Apsaugok mane“ metų nukentėjo 51 moksleivis, jiems draudikai atlygino beveik 70 tūkst. Lt nuostolių.

T. Kavaliauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų