REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio 29-ąją Pasvalio rajone muitinės pareigūnų sulaikytas lietuvos pilietis E. T., slapta mėginęs įvežti į Lietuvą beveik 11 kg amfetamino, šiandien Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas trim mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai, vykdydami transporto priemonių, įvažiuojančių į Lietuvą, kontrolę, patikrinimui sustabdė lietuvio vairuojamą automobilį „Renault Megane“. Lietuvis buvo sustabdytas Lietuvos-Latvijos pasienyje, Pasvalio rajono Škilinpamušio kaime, apie 17 val. vakaro.

REKLAMA

Vairuotojas negalėjo pateikti pareigūnams jokio asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, o paklausus apie jo kelionės tikslą nesugebėjo nieko rišliai paaiškinti ir akivaizdžiai jaudinosi.

Pareigūnų įtarimai dar sustiprėjo, kai patikrinimo metu muitinės kinologų tarnybinis šuo, apmokytas ieškoti narkotinių medžiagų, sureagavo į atidarytą automobilio bagažinę

Muitininkams pradėjus tikrinti bagažinėje esančius daiktus, buvo atkreiptas dėmesys į automobilio atsarginį ratą, kuris, net ir išleidus orą, liko kietas. Juo labiau, kad kinologų tarnybinis šuo taip pat aktyviai sureagavo į ratą.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai rate buvo aptikta 10 vnt. paketų, įpakuotų į skaidrios spalvos plastiko maišelius, kaip įtariama su narkotine medžiaga – amfetaminu. Bendras rastos medžiagos kiekis – apie 11 kg., jos vertė juodojoje rinkoje – maždaug 300 tūkst. Lt.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 199 str. 2 d. (Narkotinių medžiagų kontrabanda) ir 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu).

Pareigūnai sulaikė E. T. (kuris pareigūnų žiniomis praeityje ne kartą buvo teistas). Pažeidėjui gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų