REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per tris dienas septyniolikoje miestų vykusią socialinę akciją „Būk pirmūnas“ mokyklinių prekių vaikams iš sunkiai besiverčiančių daugiavaikių šeimų paaukota už daugiau nei 100 tūkst. litų. Penkis šimtus vaikų surinktos mokyklinės prekės pasieks dar iki naujų mokslo metų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet surengta socialinė akcija „Būk pirmūnas“ savo rezultatais pranoko pernykštę. Skaičuojama, kad būsimiems moksleiviams paaukota  daugiau nei 300 tūkst. sąsiuvinių, 5 tūkst. rašiklių, 3,5 tūkst. flomasterių rinkinių, 500 mokyklinių kuprinių, iš kurių net 400 padovanojo MAXIMA parduotuvių tinklas, bei kitų būtinų mokyklinių prekių.

REKLAMA

Pasak, akcijos organizatoriaus „Neribotų galimybių fondo“ prezidento Ramūno Buroko, žmonės noriai aukoja mokyklines prekes, išreikšdami palaikymą ir supratimą dėl sunkios mažamečius vaikus auginančių šeimų situacijos. „Dažniausiai aukoja jaunos poros ir vyresnio amžiaus asmenys. Paprastai žmonės aukoja iki 15 litų vertės mokyklinių priemonių, tačiau buvo paaukojusių ir daugiau nei už 200 Lt. Šios akcijos tikslas ne tik surinkti kuo daugiau mokyklinių prekių, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į socialines problemas, todėl svarbus kiekvieno indėlis“, pasakojo R. Burokas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtus metus akciją organizuojantis marijampolietis, pastebi, kad žmonių nuotaikos prastėja. „Girdėjome nusivylimo ir skundų dėl augančių mokesčių, nedarbo.  Praeiviai sakė norėtų prisidėti daugiau, tačiau patys sunkiai išgalintys išleisti savo vaikus į mokyklas“, pasakojo R.Burokas.

Surinkti daugiau mokyklinių prekių leido akcijos „Būk pirmūnas“ plėtra. Šiais metais paramą mokyklinėmis prekėmis savanoriai rinko 27 prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse,  17 miestų. „Socialinės akcijos plėtra reiškia, kad visuomenė yra neabejinga socialinėms problemoms ir jautri tiems sunkumams su kuriais susiduria tėvai išleisdami savo atžalas į mokyklą. Socialinis solidarumas ir pilietiškumas bręsta Lietuvoje: neturėjome sunkumų nė su akcijos savanoriais, noriai ir aktyviai dirbusiais visas tris akcijos dienas, nebuvo sunku ir žmonėms išaiškinti, kam renkama ši parama ir kodėl ji yra reikalinga.“ – vertino R.Burokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai mokyklinių prekių buvo surinkta didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tačiau ir mažesniuose gyventojai nešykstėjo paramos.  Marijampolėje surinkta už 13 tūkst., Panėvėžyje už 5 tūkst., Kazlų Rūdoje 3 tūkst., Vilkaviškyje 2,5 tūkst. Lt.

Akcijos organizatorių teigimu, 2010 metais, palyginti su 2009 metais, paramos mokinio reikmenims įsigyti gavėjų skaičius išaugo 9,7 procento, t. y. nuo 134,4 tūkst. iki 147,5tūkst. Nors praėjusiais metais, paramos mokinio reikmenims įsigyti gavėjų sumažėjo iki 137,4 tūkst. asmenų, įvertinus demografines tendencijas ir mažėjantį gimstamumą, tai mažai guodžia.

„Būk pirmūnas“ akcijos organizatoriai nuoširdžiai dėkoja už paramą visiems paaukojusiems mokyklinių prekių vaikams iš nepasiturinčių šeimų. Kažkam tai tik pieštukas, o vaikas  galbūt nupieš ir įgyvendins savo svajonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų