REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukilusios prieš pasitraukti iš posto nesutinkantį „FIBA Europe“ prezidentą Olafurą Rafnssoną, nacionalinės krepšinio federacijos apskundė islandą Lozanoje įsikūrusiam Tarptautinio sporto arbitražo teismui (CAS).

REKLAMA
REKLAMA

Nepatenkintų „FIBA Europe“ vadovo veikla  valstybių branduolyje atsidūrė ir Lietuva, rašo delfi.lt.

REKLAMA

„Jau spalį prasidės teismo procesas“, – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Anot jo, O. Rafnssonas arbitražo teismui apskųstas dėl įgaliojimų nevykdymo. Nušalinti siekiama ir visą „FIBA Europe“ valdybą.

Pretekstu kreiptis į teismą tapo „FIBA Europe“ vadovų atsisakymas sušaukti neeilinį organizacijos generalinės asamblėjos posėdį, kuriame planuota išversti iš kėdės O. Rafnssoną.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią gegužę tokį pageidavimą raštiškai buvo pareiškusios 28-ios iš 51-os „FIBA Europe“ nacionalinės krepšinio federacijos, tačiau „FIBA Europe“ būstinė liko kurčia asociacijos narių reikalavimams.

Nors kartu su Lietuva iniciatyvos pakeisti „FIBA Europe“ vadovybę ėmėsi dar penkios šalys: Turkija, Rusija, Serbija, Slovėnija ir Ukraina, jų pozicijos nepalaikė tokios valstybės kaip Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija ar Kroatija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų