REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teroristas Andersas Behringas Breivikas , Norvegijoje surengęs žiaurias žudynes praėjusių metų liepą, neskųs Oslo teismo sprendimo pripažinti jį pakaltinamu ir skirti 21 metų laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Breiviko, jis atsisako teisės į apeliaciją, nes nepripažįsta „teismo, kuris solidarizavosi su daugiakultūre parlamento dauguma, teisėtumo“.

REKLAMA

„Aš noriu atsiprašyti visų kovojančių Norvegijos ir Europos nacionalistų už tai, kad nesugebėjau nukauti daugiau...“ – pareiškė A. B. Breivikas, bet buvo iškart sustabdytas teisėjo.

Prokuratūra, anksčiau reikalavusi pripažinti žudiką nepakaltinamu, nutarė sutikti su nuosprendžiu ir taip pat neketina skųsti teismo sprendimo.

Penktadienį teismas paskelbė, kad teisiamasis pripažintas pakaltinamu ir jam skiriama 21 metų kalėjimo bausmė išskaičiuojant 445 dienas, kurias jis jau praleido nelaisvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimo bausmė gali būti pratęsta, jei bus nuspręsta, kad ekstremistas tebekelia grėsmę visuomenei. A. B. Breivikas bus kalinamas viename iš specialiai pritaikyto griežto apsaugos režimo Ilos kalėjimo blokų.

A. B. Breivikas praėjusių metų liepos 22 dieną per sprogimą Osle ir šaudymą Utiojos saloje nužudė 77 žmones bei sužeidė 242.

Taip pat skaitykite:

Nuosprendis: A. Breivikas – psichiškai sveikas, kalės 21 metus(foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų