REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt netoliese neradote šiukšlių dėžės ar skoniu mėgavotės šiek tiek per daug. Kad ir kaip bebūtų, atsitiko tai, kas anksčiau ar vėliau nutinka visiems – jūs prarijote kramtomąją gumą.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad kramtomoji guma virškinamojoje sistemoje praleidžia septynerius metus, ten keldama nežinia kokią sumaištį.

REKLAMA

Laimei, šis mitas neatitinka tikrovės, rašo lifeslittlemysteries.com.

„Niekas virškinimo sistemoje neužsibūtų taip ilgai, nebent tai būtų pakankamai dideslis daiktas, kuris negalėtų iškeliauti iš skrandžio ar įstrigtų žarnyne“, – aiškino gastroenterologas Rodgeris Liddle'as iš Duke'o universiteto medicinos mokyklos.

Kramtomoji guma virškinimo sistema keliauja kaip ir bet koks kitas maistas. Mūsų organizmas pajėgia išskaidyti kai kurias jos sudedamąsias dalis, pavyzdžiui, saldiklius ir aliejaus darinius, tačiau guminis ar lateksinis pagrindas po kelių dienų pasišalina.

Tačiau tai nereiškia, kad kramtomąją gumą reiktų pradėti ryti reguliariai. Pasitaikė atvejų, kai medikams iš vaikų žarnyno teko šalinti didžiulius kramtomosios gumos gumulus. Per gana trumpą laiką prarijus daug kramtomosios gumos, atrodo, jos gabalėliai gali susikaupti ir užkimšti virškinamąjį traktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų