REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią vasarą keletas Respublikonų partijos Atstovų rūmuose narių bei aukštų pareigūnų, atsakingų už įstatymų leidimą, kelionės po Izraelį metu išsimaudė šventa laikomoje Galilėjos jūroje girti ir apsinuoginę.

Praėjusią vasarą keletas Respublikonų partijos Atstovų rūmuose narių bei aukštų pareigūnų, atsakingų už įstatymų leidimą, kelionės po Izraelį metu išsimaudė šventa laikomoje Galilėjos jūroje girti ir apsinuoginę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša naujienų svetainė „Politico“, vieną praėjusio rugpjūčio vakarą respublikonų partijos narys Kevinas Yoderis nusiėmė savo drabužius ir šoko į jūrą nuogas prisijungdamas prie daugybės kitų Kongreso narių bei jo paties šeimos narių.

REKLAMA

Kiti peiktino incidento dalyviai, tarp jų ir dar vieno Kongreso nario dukra, maudėsi apsirengę, tuo tarpu kai kurie už įstatymų leidimą atsakingi pareigūnai maudėsi dalinai nusirengę. K. Yoderis buvo vienintelis iš Kongreso narių, nusirengęs visiškai nuogai. Naktiniame pasilinksminime dalyvavo apie 20 žmonių.

„Prieš metus aš, drauge su žmona Brooke, vakarieniavome su kolegomis restorane prie Galilėjos jūros, Izraelyje. Po vakarienės nusprendėme prisijungti prie kitų Kongreso narių, kurie spontaniškai nusprendė išsimaudyti Galilėjos jūroje. Labai gailiuosi, kad tą vakarą į vandenį šokau be maudymosi kostiumo. Man didelė garbė atstovauti Kanzaso žmones Kongrese ir dėl šio poelgio jaučiu didelę gėdą prieš rinkėjus bei savo kolegas. Aš atsiprašau“, – atsiprašinėjo po incidento K. Yoderis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp kitų respublikonų partijos narių, dalyvavusių vakarinėje dalyje, buvo Steveas Southerlandas, Benas Quayleas, Tomas Reedas, Jeffas Denhamas ir Michaelas Grimmas.

Respublikonų daugumos Atstovų rūmuose lyderis Ericas Cantoras, kuris taip pat vyko į privačią kelionę po Šventąją Žemę, tačiau prie kolegų vakarinių maudynių neprisijungė, buvo gerokai supykęs, dėl jų kvailiojimų ir už nepadorų elgesį juos išpeikė. E. Cantoro atstovas spaudai faktą apie nepadorias maudynes patvirtino ir ABC žinioms.

Pasak „Politico“, FTB agentai vėliau ėmėsi praėjusios vasaros incidento tyrimo, kad išsiaiškintų kiek nepadorus buvo Kongreso narių elgesys. Nors kai kurie nariai, tarp jų ir E. Cantoras, ir buvo apklausti, jokie oficialūs pareiškimai nebuvo įregistruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„The American Israel Educational Foundation“ organizacija (AIEF), apmokėjo kelionę, kuri truko tęsėsi nuo rugpjūčio 13 iki 21 dienos, 2011 metais. Pagal Atstovų rūmų etikos komiteto įrašus, kelionė vienam žmogui atsiėjo per 10 000 JAV dolerių. Į kelionę vyko daugiau nei 60 žmonių.

Kelionės po Izraelį tikslas buvo supažindinti Kongreso narius su pačiomis švenčiausiomis žydų ir krikščioniškojo tikėjimo vietomis bei ugdyti Izraelio reikšmingumą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Girtomis maudynėmis ir linksmybėmis ežere, kuriuo pasak Biblijos praėjo Jėzus Kristus, Kongreso nariai papiktino Izraelio gyventojus ir vyriausybę.

AIEF atstovas Patrickas Dortonas apgynė grupės narius, sakydamas: „Kelionė prie Galilėjos ežero buvo vienas iš kelionės po šventas vietas taškų, lygiai taip pat kaip ir susitikimai su Palestinos premjeru. Po vakarienės restorane kai kurie Kongreso nariai nuėjo išsimaudyti šioje Bibliškai reikšmingoje vietoje. Iki šiol į mus nesikreipė nė viena vyriausybė prašydama kelionės detalių. Jeigu Izraelio ar Amerikos vyriausybei kyla kokių nors klausimų, mes į juos atsakysime.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų