REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijos Odenardės miesto kalėjime buvo užpultas serijinis žudikas Kimas De Gelderis. Jaunuolis, gavęs pravardę „Džokeris“, buvo sučiuptas policijos po kruvino susidorojimo su vaikais lopšelyje-darželyje 2009 metais. Tuomet žudikas užmušė vaikų darželio auklėtoją ir du vaikus, dar daugiau nei 10 žmonių sužeidęs, praneša newsru.com.

Belgijos Odenardės miesto kalėjime buvo užpultas serijinis žudikas Kimas De Gelderis. Jaunuolis, gavęs pravardę „Džokeris“, buvo sučiuptas policijos po kruvino susidorojimo su vaikais lopšelyje-darželyje 2009 metais. Tuomet žudikas užmušė vaikų darželio auklėtoją ir du vaikus, dar daugiau nei 10 žmonių sužeidęs, praneša newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23 metų K. De Gelderis yra laikomas vienutėje, griežčiausios izoliacijos sąlygomis, nes kiti kaliniai žudiką vertina itin priešiškai. Tačiau praėjusią savaitę vienam iš jų vis dėl to pavyko trenkti K. De Gelderiui. Žudikas buvo vedamas į pasimatymų kambarį, kur turėjo susitikti su savo tėvais, kai staiga gavo keletą stiprių smūgių į galvą. Jį užpuolė 39 metų amžiaus kalinys Ringo Dewitte'as, kuris yra vadinamas „tironu iš Rusilarės“.

REKLAMA

Kol K. De Gelderį vedę kalėjimo prižiūrėtojai susivokė ir nutempė R. Dewitte'ą, jis jau buvo spėjęs gerokai „papuošti“ K. De Gelderio veidą mėlynėmis. Daužydamas žudiką, R. Dewitte'as šaukė K. De Gelderiui, kad šis daugiau niekada gyvenime nedrįstų priartėti prie vaikų.

Belgijos žiniasklaida tvirtina, kad „tironas iš Rusilarės“ su „Džokeriu“ konfliktavo dar kito, Briugės kalėjimo teritorijoje, kurioje jie buvo laikomi iki perkelimo į Odenardę. Manoma, kad R. Dewitte'as galėjo turėti asmeninių sąskaitų su K. De Gelderiu, o ne tik norą atkeršyti už nužudytus vaikus. Žiniasklaida prisiminė, kad R. Dewitte'as ir pats su pasididžiavimu save lyginu su kitu nusikaltėliu, Ronaldu Jansenu, kuris taip pat buvo nuteistas už paauglių nužudymą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Dewitte'as iš savo 15 iš savo 39 metų praleido kalėjime. Jis puldinėjo žmones su peiliu, o kartą buvo sučiuptas bandydamas surengti užpuolimą su samurajų kardu rankose. Netgi teismo metu Ringo elgėsi itin agresyviai, todėl posėdžių metu teko laikytis ypatingų saugumo procedūrų. Į posėdį jis buvo lydimas penkių konvojų.

Primename, kad 2009 metų sausio 23 dieną K. De Gelderis įsiveržė į lopšelį-darželį „Pasakų šalis“ Dendermondo mieste. Nusikaltėlio veidą dengė grimas, primenantis Džokerio personažą iš kino filmo apie Betmeną „Tamsos riteris“. Prie įėjimo į darželį K. De Gelderis šaltakraujiškai nužudė 54 metų auklėtoją ir du kūdikius, kuriuos ji laikė rankose. Vienam iš jų buvo 6, o kitam – 9 mėnesiai. Vėliau jis pakilo į antrą aukštą, kur pradėjo puldinėti vaikus peiliu. Vaikus puolė ginti kiti auklėtojai, kurie patyrė daugybę sužeidimų. Į ligoninę po incidento pateko 10 vaikų ir 2 auklėtojos. Daugeliui iš jų buvo subjauroti veidai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manijakas bandė pasprukti dviračiu, tačiau policijai pavyko operatyviai sureaguoti ir sulaikyti psichopatą keletas kilomterų nuo įvykio vietos. Nusikaltėlio paieškoms netgi buvo panaudotas sraigtasparnis. Sulaikymo metu nusikaltėlis nesipriešino. Pas jį buvo aptiktas nedidelis kirvis, peilis ir žaislinis pistoletas. Jis buvo užsidėjęs neperšaunamą liemenę. Dar du peilius policininkai rado incidento vietoje.

Prokuratūros duomenimis, K. De Gelderis nusikaltimo metu buvo blaivus. Jis anksčiau niekada neturėjo problemų su teisėsauga. Vis dėlto žiniasklaidai pavyko sužinoti, kad jis kreipėsi į psichiatrijos kliniką ir gydėsi namuose. Dvi savaitės prieš nusikaltimą jis prarado darbą.

REKLAMA

Po sulaikymo K. De Gelderis iš pradžių atsisakė bendradarbiauti su tyrėjais, nevalgė ir tik nuolatos juokėsi. Tačiau vėliau žudikas prisipažino ir dėl dar vieno nužudymo. Sausio 16 dieną „Džokerio“ auka tapo 73 metų Bevereno miesto gyventoja. Elza van Remdonk buvo subadyta peiliu savo bute, kai jos vyras keletai minučių išėjo pas kaimynus. Policija nusikaltimo neišaiškino.

Tyrimo metu K. De Gelderio advokatai pareikalavo savo klientą uždaryti į psichiatrinę ligoninę kaip neatsakantį už savo veiksmus žmogų, tačiau specialiai sudaryti komisija vienareikšmiškai nusprendė, kad žudikas gali kontroliuoti savo veiksmus ir turi už juos atsakyti.

„Džokerio“ teismas prasidės 2013 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų