REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko gero, nėra nei vienos moters, kuri niekada nekeitė savo plaukų spalvos. Dauguma moterų tai daro labai retai, o kitos – pastoviai.

Ko gero, nėra nei vienos moters, kuri niekada nekeitė savo plaukų spalvos. Dauguma moterų tai daro labai retai, o kitos – pastoviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia paklausyti specialistų nuomonės, kurie rekomenduoja išsirinkti dažus, kuriuose gausu natūralių medžiagų, nešviesinti plaukų pačioms daugiau nei dviems ar trims tonais, ir jokiais būdais vienu metu nedažyti ir neatlikti cheminio sušukavimo. Kad plaukų struktūra nebūtų pažeista, galima plaukų spalvą keisti ne dažniau nei 2-3 kartus per mėnesį.

REKLAMA

Tačiau ir pats saugiausias plaukų dažymas pakenkia plaukams, todėl dažytus plaukus reikia atidžiai prižiūrėti:

- Džiovinti plaukus džiovintuvu – ne pati geriausia procedūra.

- Dažytus plaukus rekomenduojama šukuoti lėtais judesiais 7-10 minučių.

- Po plovimo dažytus plaukus reiktų šukuoti drėgnus, su šukomis plačiais dantukais, pradedant nuo apačios. O geriausiai perbraukti su pirštais.

- Vieną kartą per savaitę rekomenduojama dažytus plaukus trinkti su įvairiais aliejais. O jei plaukai sausi, tuomet padeda varnalėšos aliejus – plaukai taps minkšti ir paklusnūs.

REKLAMA
REKLAMA

- Dažytų plaukų galiukai dažnai skilinėja, todėl juos reikia reguliariai kirpti. Jei pastoviai tai daryti gaila, tuomet juos pastoviai trinkite ricinos aliejumi.

- Dažyti plaukai labai gerai sugeria natūralių ingredientų kaukes.

Natūralios kaukės dažytiems plaukams

Iš kiaušinių. Sumuškite du kiaušinius, gerai išmaišykite, pridėkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį medaus. Ištrinkite masę per visą plaukų ilgį, apsimaukite celofaninę kepuraitę ir apriškite rankšluosčiu. Nuplaukite su šampūnu po pusvalandžio. Kad kiaušiniai neapvirtų, vanduo turi būti drungnas, vėsesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Švelnumo suteikianti kaukė. Gerai išsukite 1 trynį, pridėkite po du šaukštus alyvuogių ir ricinos aliejaus. Įtrinkite į galvos odą ir paskirstykite per visą ilgį. Apsimaukite polietileninę kepuraitę, apsukite rankšluosčiu. Nuplaukite šampūnu po valandos.

Kad plaukai nelūžinėtų. Jums reikės 1 svogūno galvos ir 1 česnako galvutės, nuvalyti, sumalti, pridėti 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių ir 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Atsargiai šią masę ištepti ant plaukų ir gerai įtrinti. Apsimauti kepuraitę ir įsisukti į rankšluostį. Po pusvalandžio kaukę nuplauti šiltu vandeniu su citrina.

REKLAMA

Sausiems dažytiems plaukams. Per visą plauko ilgį ištepti rūgpieniu ir palikti 40-50 minučių. Nuplauti šampūnu.

Purumo suteikianti kauke. Paprasčiausiai naudokite alų: supilkite jį į emaliuotą puodą, leiskite nusėsti putai ir gėrimą ištepkite ant plaukų. Galima nuplauti ir po paros. Plaukai, suvilgyti alumi, lengvai šukuojami.

Plaukų augimui. 1 arbatinį šaukštelį maltos ajero šaknies užplikyti stikline vandens, užvirinti ir virti dar 10-15 minučių. Atšaldyti ir nukošti. Nuovirą galima laikyti šaldytuve ir juo įtrinti plaukų šaknis kasdien.

Pastaba! Visas procedūras reikia atlikti reguliariai, kitaip efektas bus trumpalaikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų