• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartonas retai kada naudojamas ilgalaikių daiktų gamybai, o štai tų pačių daiktų transportavimui kartoninėse dėžėse naudojamas visuotinai, ir štai čia lyg ir jų vaidmuo baigiasi. Izraelio išradėjas Izhar Gafni nusprendė ištaisyti šį „trūkumą“ ir sukūrė kartoninį... dviratį. Pirmasis prototipas iš pradžių priminė kartoninių dėžučių ir dviračio hibridą, tačiau galutinis gaminys įgavo jau visai civilizuotą išvaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

Kartoninis dviratis (nuotr. Gamintojo)Kartoninis dviratis (nuotr. Gamintojo)

Pirmasis klausimas, pamačius tokį dviratį, prašosi savaime: „O ar tik nesusilankstys dviratis vos tik ant jo atsisėdus ir pradėjus minti pedalus?“ Išradėjas tvirtina, jog maksimalus svoris gali siekti net 220 kg, todėl daugumai tokio dviračio savininkų problemų kilti neturėtų (netgi kai kurie sumo imtynininkai liktų patenkinti).

REKLAMA

Be pačio rėmo ir ratų iš karto pagaminta ir sėdynė. Specialaus padengimo pagalba dviratis tampa atsparus vandens stichijai, o po pirmo lietaus tikrai neištirps. Kartu kalbama net apie tam tikrą atsparumą dideliam karščiui. Šio dviračio kūrimas, Izhar Gafni teigimu, prasidėjo prieš trejus metus, iš jų dveji metai buvo paaukoti tyrimams, kokios yra kartono savybės, atsparumo galimybės, kokie gamybos būdai yra patys geriausi.

Kartoninis dviratis (nuotr. Gamintojo)Kartoninis dviratis (nuotr. Gamintojo)

Be dviračio suaugusiems pristatytas ir modelis vaikams, kuris yra lengvesnis (vos 1,5 kg, tuo tarpu variantas suaugusiems – „net“ 9 kg), o kartu ir pigesnis (medžiagų kaina siekia 3 JAV dolerius prieš 10 JAV dolerių suaugusiųjų variante). Tiesa, pirkėjas pamatys kitokias kainas, kurios vis tik neturėtų viršyti 90 JAV dolerių; kartu kaip opcija siūlomas elektrinis motoras. Šiuo metu išradėjas ieško investuotojo, kad kartoninis dviratis būtų paruoštas serijinei gamybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų