REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniuje prie Baltojo tilto vyksta kiek neįprastas tinklinio turnyras. Jame dalyvauja šešios komandos, kurias sudaro žmonės, dažniausiai vengiantys visuomenės dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Anot organizatorių –laisvalaikio praleidimo klubo „Liberna“ vadovo Deimanto Žemaičio, šiems žmonėms nelengva „išeiti į viešumą“,  tačiau visiems kartu tai padaryti drąsiau.

REKLAMA

„Visuomenė į priklausomus žmones žiūri skeptiškai, galvoja, kad tai tik „bomžai“, ir vengia jų. Priklausomi žmonės taip pat vengia visuomenės. O viešas turnyras – galimybė parodyti, kad priklausomybės ligomis sergantys žmonės skiriasi nuo kitų tik tuo, kad serga. Kaip ir bet kokia kita liga“, – sakė D. Žemaitis.

Patiems turnyro dalyviams tai ne tik varžybos, bet ir galimybė pabendrauti, pabūti visiems kartu ir įveikti savo baimes. „Kartu dalyvaudami varžybose mes ne tik bendraujame tarpusavyje, bet ir „išsikrauname fiziškai„, negalvojame apie savo ydas,“–sakė klubo „Liberna“ narys R. S.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau D. Žemaitis neslėpė, kad vieni patys nori dalyvauti renginiuose, o kitus reikia įkalbinėti.

„Varžybose dalyvaus ir reabilitacinių bendruomenių komandos, ir į komandas susibūrę ir tiesiog vienas kitą pažįstantys asmenys.  Tai socialinis sporto renginys. Motyvuojame juos, kad ne tik nugalėtojams parengti prizai, bet ir dalyvių laukia dovanėlės. Taurės, medaliukai. Kaip ir kiekvienose varžybose. Kiekviena pozityvi jų veikla įvertinama. Socialiniuose renginiuose paprastai visi dalyviai apdovanojami, tačiau prizai priklauso nuo surinktų lėšų. Pavyzdžiui, šį renginį parėmė Darbo partija. Ir pats klubas prisideda“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klubo, kurį įsteigė VšĮ „Liber Continents“, dirbanti su priklausomybės ligomis sergančiais asmenimis ir padedanti jiems integruotis į visuomenę, vadovo A. Markovskio  teigimu, panašūs, tačiau ne vieši renginiai, vyksta jau seniai, bet viešai miesto centre žaidžiama pirmą kartą.

„Klubas veikia jau trejus metus. Nuo pat pradžių ir organizuojame tokius socialinius renginius“, – sakė jis.

Anot Benamių tinklinių turnyro globėjo, Darbo partijos atstovo  Žilvino Putramento remti turnyrą, kuriame „dalyvauja besivaduojantys iš priklausomybės asmenys, anksčiau tapę alkoholikais, narkomanais, yra prasminga“. Kito turnyro globėjo, taip pat „darbiečio“ Gintaro Tamošiūno, teigimu, „jiems patiems organizuoti tokius renginius būtų sudėtinga ir finansiškai, tačiau tai gali padėti jiems pamažu atsitiesti“.

 E. Žemaitis, Ž. Putramentas, turnyro dalyviai Anžejus ir Robertas (nuotr. Balsas.lt) Turnyro dalyviai Robertas ir Anžejus, Ž. Putramentas, E. Žemaitis (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų