• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos departamentas pažadėjo Vilniuje posėdžiavusiam Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) seimui per kelerius artimiausius metus suskaičiuoti po pasaulį išsibarsčiusius tautiečius.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tai realu ir apskritai ar svarbu, kad statistikai suskaičiuotų užsienyje gyvenančius lietuvius? – „Lietuvos rytas“ paklausė naujosios PLB valdybos pirmininkės 68 metų Danguolės Navickienės, gyvenančios Los Andžele (JAV).

REKLAMA

„Manau, tokia informacija svarbi Lietuvai siekiant išlaikyti ryšį su užsienyje gyvenančiais tautiečiais, kurie galbūt tėvynę paliko ne visam laikui ir turi ketinimų į ją sugrįžti. Jeigu jie matys, kad kam nors Lietuvoje rūpi, kad jiems rodomas dėmesys, tai galėtų būti motyvas išlaikyti ryšį ir net sugrįžti.

Bet pastebiu, kad nemažai naujai į JAV atvykusių mūsų tautiečių pastaruoju metu vengia ryšių su Lietuva. Girdžiu gatvėje kalbant lietuviškai, žinau, kad tame mieste telkiasi didelė atvykėlių iš Lietuvos grupė, bet jie kažkodėl vengia įsitraukti į bendruomenės veiklą. Mielai juos priimtume į savo parapiją, bet jie to nenori ir stengiasi likti nuošalyje. Tokie užsienyje gyvenantys lietuviai greičiausiai ir nepateks į statistiką“, – „Lietuvos rytui“ sakė PLB valdybos pirmininkė Danguolė Navickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų