REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniuje ir Liepojoje prasidėjo 2012 metų SAMSUNG Europos jaunių (iki 18 metų) vaikinų čempionatas. Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes 19.00 val. Vilniaus „Siemens“ arenoje žais su Graikijos krepšininkais. Visas mūsų šalies komandos rungtynes tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome susipažinti su penkiais išskirtiniais Europos jaunių čempionato dalyviais, kuriuos tikriems krepšinio gerbėjams būtina pamatyti.

REKLAMA

1. Dario Šaričius (Kroatija)

Kylančios kroatų žvaigždės Dario Šaričiaus pavardė – geriausiai žinoma iš SAMSUNG Europos jaunių čempionate dalyvausiančių jaunųjų talentų. Vienas perspektyviausių Europos krepšininkų dažnai lyginamas su Kroatijos krepšinio legenda Toni Kukoču, pasižymėjusiu tokiu pat universaliu žaidimu.

Iš mažo Šibeneko miestelio kilęs D. Šaričius turnyre bus vienas labiausiai patyrusių žaidėjų. Krepšininkas praėjusiais metais jau dalyvavo Pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionate Latvijoje, o 2010-aisiais žaidė Europos aštuoniolikmečių čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną 205 cm ūgio puolėjas atstovavo Eurolygoje besivaržiusiam „KK Zagreb“ klubui, tačiau nemažai laiko aikštelėje praleisdavo tik Kroatijos čempionate. Šiame turnyre talentingasis jaunuolis vidutiniškai rinko 14,1 taško, atkovojo 9,8 kamuolio ir atlikdo 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Šiais metais jaunajai Kroatijos žvaigždei komandą teks tempti vienam, nes komandai nepadės šiais metais Pasaulio jaunių (iki 17 metų) čempionato metu Lietuvoje viešėjęs Mario Hezonja.

2. Rasmusas Larsenas (Danija)

Danai giliomis krepšinio tradicijomis nepasižymi, tačiau vienu talentingiausių Europos krepšininkų vadinamas Rasmusas Larsenas bandys tai pakeisti. R. Larsenas buvo vienas iš dviejų 1994 metais gimusių krepšininkų, kurie praėjusiais metais buvo pakviesti į Europos jaunųjų krepšinio žvaigždžių mačą, kuris Europos vyrų čempionato metu buvo surengtas Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkusis krašto puolėjas per metus dar labiau subrendo fiziškai ir varžovams gali tapti sunkiai įmenama mįsle baudos aikštelėje, o ne tik už jos ribų, kaip būdavo iki šiol. 2011-ųjų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato B diviziono varžybose Danija finišavo antra, o R. Larsenas vidutiniškai pelnydavo 11,1 taško, atkovodavo 8,8 kamuolio ir blokuodavo 1,9 metimo.

3. Mouhammadou Jaitehas (Prancūzija)

Prancūzų viltys SAMSUNG Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate bus siejamos su plačiais Mouhammadou Jaiteho pečiais. Aukštaūgis iš Prancūzijos atletiškumu jau sužavėjo ne vieną ekspertą iš Europos ir JAV, o daugelis specialistų krepšininkui piešia ateitį NBA.

REKLAMA

Vidurio puolėjas iš Paryžiaus priemiesčio dabar treniruojasi Nacionaliniame sporto institute, kuris išugdė daugumą stipriausioje pasaulio lygoje žaidžiančių prancūzų. M. Jaitehas jau praėjusiais metais Vroclave vykusiame aštuoniolikmečių čempionate pademonstravo, kad gali varžytis su vyresniais varžovais, vidutiniškai rinkdamas 11,7 taško ir atkovodamas 9,8 kamuolio per rungtynes.

4. Guillermo Hernangomezas (Ispanija)

Ispanijos rinktinėje, kaip visada, ir vėl bus daug kylančių žvaigždžių. Ko gero ryškiausia iš jų – Guillermo Hernangomezas. Europos jaunių (iki 18 metų) čempionu praėjusiais metais tapęs aukštaūgis, galintis žaisti ir sunkiojo krašto puolėjo, ir vidurio puolėjo pozicijose, šiais metais turėtų tapti komandos lyderiu.

REKLAMA

2011-aisiais vykusiame čempionate G. Hernangomezas negriežė pirmuoju smuiku, vidutiniškai pelnydamas 7,3 taško ir atkovodamas 4,4 kamuolio, tačiau jo įgyta patirtis bus neįkainojama. Madrido „Real“ ekipai priklausantis krepšininkas praėjusį sezoną atstovavo klubo dublerių ekipai, tačiau galima neabejoti, kad jau artimiausiu metu debiutuos ir pagrindinėje komandoje.

5. Michailas Kulaginas (Rusija)

Rusų talentas seka vyresniojo brolio Dimitrijaus pėdomis ir Rusijos krepšinio ekspertų yra vadinamas lygiai tokiu pat perspektyviu. Galbūt jaunasis Kulaginas nėra toks talentingas kaip brolis, tačiau atletiško kūno sudėjimo krepšininką ekspertai giria dėl sunkaus darbo treniruotėse ir aštraus žaidimo atakuojant.

Karjerą Maskvos CSKA jaunimo sistemoje pradėjęs M. Kulaginas prieš dvejus metus persikėlė į Liubercų „Triumf“ ir Rusijos lygoje debiutavo būdamas vos 16 metų. 2010-ųjų Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionate gynėjas vidutiniškai rinkdavo vos 7,3 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo, bet per dvejus metus krepšininkas labai patobulėjo ir gali nustebinti daugelį varžovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų