• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KTU architektūros dėstytojų ir studentų darbai nuolat sulaukia pripažinimo tiek mūsų šalyje, tiek užsienyje. O nuo šių metų KTU parengti architektūros specialistai įgijo teisę įsidarbinti visoje Europos Sąjungoje. Tokią teisę suteikė KTU architektūros studijų programų notifikavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų pavasarį Briuselyje vykusiame Europos Sąjungos šalių koordinatorių grupės posėdyje buvo svarstomi profesinių kvalifikacijų pripažinimo klausimai. Greta kitų Europos architektūros studijų programų, kurias pristatė 9 šalių atstovai, buvo pristatytos ir KTU Statybos ir architektūros fakultete vykdomos pirmosios ir antrosios pakopos architektūros programos. Nustatant, ar studijų programa atitinka Europos Sąjungos direktyvos reikalavimus architekto profesijai, buvo vertinama programos struktūra, dėstytojų kvalifikacija, materialinė bazė, kita.

REKLAMA

Po pusvalandį trukusio pristatymo, klausimų ir diskusijų vienbalsiai buvo pritarta KTU programų notifikavimui. Tai reiškia, kad architektūros specialistui, įgijusiam KTU architektūros bakalauro ar architektūros magistro diplomą bei turinčiam Lietuvos Respublikos architektų rūmų atestatą, suteikiama teisė dirbti visoje Europos Sąjungoje.

"Šis pripažinimas yra mums labai svarbus, – komentavo KTU Architektūros ir kraštotvarkos katedros vedėjas prof. Kęstutis Zaleckis. – Juk net 4 iš pristatytų programų nebuvo patvirtintos, jas rekomenduota taisyti ir toliau derinti. Vis dar nėra notifikuota ir Latvijos programa, nors ji pateikta prieš metus."

KTU architektūros studentai ir dėstytojai jau ne kartą atskleidė savo gebėjimus dalyvaudami įvairiose parodose, konkursuose, projektuose. 2012 m. KTU studentų darbai buvo įvertinti Architektų dienų proga Klaipėdoje organizuotoje parodoje, 2007 m. Architektų sąjungos organizuotame konkurse. Studentai yra dalyvavę Architektūros fondo organizuotame VI forto plenere. Pagal KTU studentų parengtą projektą bus planuojama rekonstruoti Gruzijos miesto Chašurio pagrindinę aikštę. KTU Studentų miestelyje Kaune kyla architektės, KTU docentės Gražinos Janulytės-Bernotienės suprojektuotas "Santakos" slėnio pastatas. Kitas G.Janulytės-Bernotienės projektuotas pastatas – neseniai pastatytas KTU Maisto mokslo ir kompetencijos centro pastatas, laikomas vienu moderniausių Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų