• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vien pastarosiomis dienomis Lietuvos keliuose žuvo 6 žmonės. Pridėjus žuvusiuosius nuo metų pradžios, kraupių nelaimių statistikos skaitiklis artėja prie 150. Mirtis kelyje nesirenka – šienauja ir eilinius piliečius, ir turtingus bei įtakingus.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Lietuvos keliuose žuvo 4  žmonės

Ketvirtadienį per avarijas Lietuvoje  žuvo net 4 žmonės. Didžiausia eismo nelaimė įvyko Kėdainių rajone, kelyje „Via Baltica“. Čia du žmonės žuvo, dar septyni, tarp kurių trys 12-16 metų paaugliai, buvo sužeisti. Penktadienio rytą medikai vis dar kovojo dėl keturių sužeistųjų gyvybių.

REKLAMA

Policijos duomenimis, apie 15.30 val. Panevėžys-Aristava-Sitkūnai 72-ajame kilometre susidūrė priešpriešiais važiavę automobiliai „Renault Kangoo“, „Ford Transit“, vilkikai „Volvo FH12“ ir „Scania“.

Kiti du žuvusieji – motociklininkai. Policijos departamentas pranešė, kad viena eismo nelaimė įvyko netrukus po vidurdienio Jonavoje – motociklas „Kawasaki“, kurį vairavo 22 metų A.R. , atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir posūkio manevrui į kairę pasiruošusį bei stabdžiusį automobilį „VW LT“. Sužalotas motociklininkas mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Kita nelaimė įvyko vakare, apie 21 val. Šilutės rajone – motociklas „Honda“, vairuojamas 24 metų E.M., nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu motociklo vairuotojas žuvo, o sunkiai sužalotas keleivis paguldytas į ligoninę.

Tai didžiausias per parą pastaruoju metu užregistruotas žuvusiųjų skaičius. Tačiau pirmosios rugpjūčio dienos pareikalavo nusinešė ir daugiau gyvybių.

Neišgyveno pensininkė, kurią trečiadienį einančią per pėsčiųjų perėją Šilutėje partrenkė automobilis „Audi 100“, vairuojamas 74 metų V. S.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keliomis dienomis anksčiau dar vienas žmogus žuvo Šalčininkų rajone, kai lengvasis automobilis atsitrenkė į pakelės medį. Iš automobilio išlaisvintas vairuotojas buvo be gyvybės žymių.

Avarija Vilniuje, Laisvės prospekte (Balsas.lt skaitytojo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Avarija Vilniuje, Laisvės prospekte (Balsas.lt skaitytojo nuotr.)

Automobilių avarijose Lietuvoje šiemet žuvo beveik 150 žmonių

Pastarosiomis dienomis eismo įvykiuose nukentėjo ir daugiau žmonių. Vos valanda anksčiau, negu magistralėje „Via Baltica“, nelaimė įvyko kelyje Vilnius-Šalčininkai. Susidūrus dviem automobiliams, sužalotos dvi moterys – viena 25 metų, kita senyvo amžiaus. Pastarosios būklė buvo itin sunki, nes pirminiais duomenimis jai lūžo kaklo slanksteliai.

REKLAMA

Antradienį sostinės Kalvarijų gatvėje automobilis, kurį vairavo moteris, partrenkė žinomą aktorių Juozą Budraitį.  71 metų aktoriui koją sužalojusi vairuotoja iš įvykio vietos nuvažiavo.

Juozas Budraitis (Valdo Kopūsto (ELTA) nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Juozas Budraitis (Valdo Kopūsto (ELTA) nuotr.)

Tą pačią dieną Šeškinėje automobiliui netyčia pajudėjus iš vietos, vairuotoja sužalojo vyriškiui koją ir atsitrenkė į du kitus automobilius.

Vien pastarosiomis dienomis Lietuvos keliuose žuvo 6 žmonės. Šeši žmonės žuvo, 97 buvo sužeisti ir praėjusią savaitę, informuoja Lietuvos kelių policija. Liepos 20–26 d. mūsų šalyje buvo užregistruotas 81 eismo įvykis. Žuvo 2 vairuotojai, 2 dviračio vairuotojai, 2 pėstieji.

REKLAMA

Pridėjus žuvusiuosius nuo metų pradžios, kraupių nelaimių statistikos skaitiklis statistika artėja prie 150. Iki liepos 27 d. Kelių policijos duomenimis eismo įvykiuose Lietuvoje jau buvo žuvęs 141 žmogus, iš jų 7 nepilnamečiai.

Tarp žuvusiųjų 55 vairuotojai (4 iš jų motociklų vairuotojai), 35 pėstieji, 33 keleiviai, 13 dviračių ir 3 mopedo vairuotojai.

Kraupios avarijos Tauragėje ir Šiauliuose

Birželio 8-osios vakarą per automobilio ir motociklo susidūrimą nukentėjo 3 žmonės.  Vadinamąja „britva“ važiavę du jaunuoliai dideliu greičiu įsirėžė į moters vairuojamo automobilio šoną. Vienas iš motociklu „Honda“ skriejusių jaunuolių po kelių dienų mirė ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 15 d. popietę važiuodamas apžiūrėti kapo, ant kurio turėjo būti pastatytas paminklas, Šiauliuose žuvo paminklų dirbtuvių savininkas. Nelaimė įvyko susidūrus trims automobiliams. Moters vairuojamas automobilis „Mazda 626“ staiga stabdė, į jo galą įsirėžė iš paskos važiavęs sunkvežimis „Mercedes-Benz“. Lengvasis automobilis nuo smūgio nuskriejo į priekį, o į sunkvežimį dar įsirėžė paskui jį važiavęs „Chrysler“. Mirtinai sužalotas vyriškis sėdėjo ant galinės „Mazda 626“ sėdynės.

Avarijoje nukentėjo folkloro ansamblis

2010 metų gruodžio 4-oji buvo juoda diena kelyje netoli Ukmergės. Apie 8 val. slidžiame kelyje automagistralės Vilnius-Panevėžys nuvažiavime į kelią Kaunas-Zarasai vairuotojas nesuvaldė dvidešimties vietų mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter 518", jis nuvažiavo nuo kelio ir vertėsi. Po nelaimės 4 greitosios pagalbos automobiliai į ligoninę nuvežė 8 žmones. Viena moteris ligoninėje mirė. Vėliau į ligoninę kreipėsi dar šeši keleiviai, rašė Vilkmerge.lt.

REKLAMA

Šiuo mikroautobusu į Šventę Rokiškyje vyko 18 Vilniaus Vilkpedės bendruomenės socialinių paslaugų centro folkloro ansamblio „Versmė“ narių. Žuvusiąją iš mikroautobuso iškėlė jau be sąmonės. Ji buvo ansamblio naujokė, į kelionę vyko pirmą kartą.

Avariją patyrė folkloro ansamblis „Versmė“ (Vilkmerge.lt nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Avariją patyrė folkloro ansamblis „Versmė“ (Vilkmerge.lt nuotr.)

Po kelių valandų, apie 11 val., dar viena eismo nelaimė įvyko kelyje Ukmergė-Šėta. Vairuotojas nesuvaldė krovininio mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter 311“, ir pastarasis vertėsi net tris kartus. Bet vairuotojas nenukentėjo. Manoma, kad jį išgelbėjo saugos diržas.

REKLAMA

Kelyje užgeso gydytojų gyvybės

Skaudi nelaimė kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai netoli Marijampolės  įvyko 2010 m. pradžioje. Sausio 10 d. pavakarę slidžiame kelyje susidūrus dviem krovininiams automobiliams ir mikroautobusui žuvo trys žmonės, vienas iš jų nepilnametis. Dar trys nepilnamečiai buvo sužeisti. Iš viso ligoninėje atsidūrė 5 žmonės. Šioje avarijoje žuvo anykštėnų gydytojų pora Ilona ir Valdas Žurumskai ir I. Žurumskienės sesers – kaunietės akių gydytojos šešiolikmetis sūnus R. T.  Po kelių dienų ligoninėje mirė ir abituriente žuvusių gydytojų dukra A. Gydytojai kovojo ir dėl sunkiai sužeistos  akių gydytojos R. T. gyvybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojų automobilis buvo visiškai sumaitotas (Policijos nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Gydytojų automobilis buvo visiškai sumaitotas (Policijos nuotr.)

Automobilis „Opel Vivaro“,  kurį vairavo V. Žurumskas, lenkdamas krovininį automobilį „Volvo FH12“, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su krovininiu automobiliu „Scania“. Po smūgio mikroautobusą sumaitojo du prasilenkiantys vilkikai. Nelaimė įvyko lietuviams gydytojams su artimaisiais grįžtant namo po atostogų užsienyje.

Girtas policininkas pražudė tris medikus

Kiek daugiau negu po metų, sekmadienio, 2011 m. vasario 13 naktį, per kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 46-ajame kilometre įvykusią avariją žuvo žinoma Kauno medikų šeima Rimgaudas Kazimieras ir Vida Žukai. Nelaimės metu buvo sužeisti dar du Kauno medikai – su Žukais važiavę neurologas Andrejus Golubovas bei jo žmona, V. Žukienės sesuo pulmonologė Audronė. Moteris nuo patirtų traumų mirė ligoninėje.

REKLAMA

Tragediją sukėlė buvęs Trakų kelių policijos pareigūnas Sigitas Šostakas, kuris automobiliu „Audi A6 Avant“ lėkė dideliu greičiu ir trenkėsi į tą pačia kryptimi važiavusį gydytojų automobilį. Avarijos kaltininkui, kuris vėliau buvo nuteistas kalėti, nustatytas 1,16 promilės girtumas.

Po šios nelaimės pasitraukti iš pareigų buvo priverstas tuometis policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Nelaimės kelyje politikų nepalenkia

Mūsų, atrodo, jau nestebina, kad Lietuvos politikai ir aukšto rango valstybės tarnautojai kelyje kartais taip pat pasijunta ereliais – jie viršija greitį, „skina“ pakelėje pasitaikiusias kliūtis ir daužo automobilius, ir net prarandą teisę kurį laiką vairuoti automobilį.

REKLAMA

Teisės vairuoti automobilį buvo netekęs Seimo narys Rokas Žilinskas, pernai vasarą net 170 km/val. greičiu skriejęs iš pareigų pasitraukė tuometis Seimo vicepirmininkas Algis Kašėta, o dėl Petro Gražulio, teiraudamiesi, kiek kartų jis viršijo greitį, tvarkiečiai kreipėsi net į Policijos generalinį komisarą Saulių Skvernelį. Už vairavimą išgėrus teisės vairuoti laikinai buvo netekęs ir turėjo susimokėti baudą parlamentaras Arvydas Vidžiūnas. Šių metų pavasarį teisinės neliečiamybės neteko avariją Vilniuje sukėlęs parlamentaras Vincas Babilius.

REKLAMA
REKLAMA

Vincas Babilius (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Vincas Babilius (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Dar anksčiau, 2006 m. tuomečio Seimo nario socialdemokrato Gintauto Mikolaičio vairuojamas automobilis , išvažiuodamas iš pakelės kavinės kiemo į automagistralę, rėžėsi į neleistinoje vietoje sustojusį vilkiką. Tais pačiais metais kitas Seimo narys socialdemokratas Juozas Palionis buvo sulaikytas neblaivus per policijos reidą Vilniuje.

2008 m. neblaivus prie vairo buvo sulaikytas tuometis Seimo Pilietinės demokratijos frakcijos narys Vladimiras Orechovas; buvo skelbiama, kad jo kraujyje rasta beveik 2 promilės alkoholio. Tais pačiais metais Radviliškio pakraštyje neblaivus prie vairo buvo sulaikytas konservatorius Seimo narys Egidijus Vareikis. 2009 m. plačiai nuskambėjo įvykis, kai tuometis Aplinkos ministro patarėjas ir Seimo narės Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius Vilniuje rėžėsi į šviesoforą.

Šį sąrašą būtų galima tęsti. Tačiau ir politikus kelyje kartais pasiveja mirtis.

Pernai spalio 17 d. pavakarę kelyje Vilnius-Prienai  važiuodamas susitikti su rinkėjais žuvo jau minėtas 60-metis Seimo narys socialdemokratas Juozas Palionis. Jo vairuojamas nuosavas automobilis „Toyota Corolla“ kaktomuša susidūrė su priešpriešiais važiavusiu sunkiasvoriu „Mercedes-Benz“.

REKLAMA

Trimis metais anksčiau, naktį iš spalio 16 į 17 tarnybinės komandiruotės Kipre metu žuvo Lietuvos diplomatas, Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje kaimo plėtros atašė Laurynas Vigelis. Kartu su juo žuvo tuo pačiu motociklu važiavęs dar vienas vyras. Šaltiniai Kipre pranešė, kad motociklas rėžėsi į staiga iš šalutinio kelio išvažiavusį autobusą.

O vos prieš mėnesį, liepos 3-sios vakarą per avariją Klaipėdos rajone, kelyje Veiviržėnai-Švėkšna žuvo Kretingos psichikos sveikatos centro vadovas,  Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Juozas Vičius.

Rekordinė avarija – magistralėje „Via Baltica“

2009 metų spalio 20 dieną Kauno prieigose magistralėje „Via Baltica“ vienos avarijos metu susidūrė net 10 automobilių. Nelaimė įvyko važiuojant nuo IX forto Lampėdžių karjero link, ties posūkiu į Raudondvario plentą dėl slidžios kelio dangos ir nesaugaus greičio. Žmonės nenukentėjo, bet dėl avarijos magistralėje buvo susidariusios didžiulės transporto spūstys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų