REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksas ir seksualumas – tai du raktiniai žodžiai, apie kuriuos naujienų šiais laikais nepritrūksta. Nepasakyčiau, kad pasaulio mokslininkams tai būtų pati įdomiausia tema, tačiau viešoje erdvėje žodis, prasidedanti „s“ raide, taip traukia mases, kad menkiausia užuomina į jį jau garantuotai pelno skaitytojo, klausytojo ar žiūrovo dėmesį. Todėl ir „s“ naujienos atsiranda pačiais įvairiausiais būdais – nuo tradicinių mokslinių apklausų iki socialinių tinklalapių vartotojų profilių ar pažinčių portalų klientų duomenų analizių, ir ne tik.

REKLAMA
REKLAMA

Seksualumas ir laimė

Nauja Britų Kolumbijos universiteto apklausa gali paaiškinti, kodėl moterys myli „blogus berniukus“. Tūkstančiui apklausoje dalyvavusių žmonių buvo rodomos įvairių veido išraiškų nuotraukos ir prašoma įvertinti matomo priešingos lyties žmogaus seksualinį patrauklumą. Pasirodo, moterims mažiausiai seksualūs atrodė linksmi vyrai – seksualumu juos gerokai lenkė susimąstę, valdingi ir net nusiminę ar susigėdę. O štai vyrams, atvirkščiai, seksualiai patrauklesnės atrodė linksmos moterys, o išdidžios ir pasitikinčios savimi – mažiau.

REKLAMA

Tiesa, studijos bendraautoris Alecas Beallas pabrėžia: „Nereikia pamiršti, kad šioje studijoje buvo vertinamas pirmas įspūdis, pamačius priešingos lyties atstovą. Mes neprašėme respondentų pagalvoti ir pasakyti, ar nuotraukoje matomas žmogus būtų geras rimtų santykių partneris ar sutuoktinis – tenorėjome pačios pirmos į galvą šovusios minties apie seksualinį patrauklumą.“

Darbo vadovė Jessica Tracy sako, kad dar reikės papildomų tyrimų, kurie padės išsiaiškinti, kodėl taip skiriasi moterų ir vyrų atsakas į linksmumą. Tačiau mokslininkė linkusi manyti, kad tai lemia evoliucinės psichologijos principai ir sociokultūrinės lyčių normos, pavyzdžiui, ankstesni tyrimai įrodė, kad besišypsantis žmogus mums neatrodo dominuojantis. Kitaip sakant, urvinis žmogus mūsų galvose tebediktuoja pirmines reakcijas, todėl santūrus ir rimtas vyras moterims iš pirmo žvilgsnio atrodo labiau patikimas partneris, galėsiantis pasirūpinti savo palikuonimis.

REKLAMA
REKLAMA

Seksas ir populiarumas

Mes seniai jautėme, kad žodyje „seksas“ yra kažkas hipnotizuojančio mases. Pakanka patį lėkščiausią tekstą (laidą, reportažą) pavadinti antrašte, kurioje bus lemtingas žodis iš „s“ raidės, ir jo populiarumas garantuotas. Socialinių tinklų vartotojų elgseną tyrinėjantis analitikas Danas Zarrella tai įrodė stebėdamas, kokiomis naujienų žinutėmis ir nuorodomis žmonės yra linkę dalytis ant savo sienos „Facebooke“. Atsakymą turbūt nujaučiate: „seksualinio“ pobūdžio nuorodos buvo 90 proc. populiaresnės už bet kokią kitą temą. Ką ši naujiena reiškia „Facebooko“ vartotojui? Nieko. Užtat ji labai svarbi besireklamuojančioms kompanijoms, norinčioms patraukti kuo daugiau dėmesio ir prasibrauti į kuo daugiau vartotojų profilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sekso kaina

 

Kiek kainuoja seksas? Jei tai tinklalapio pavadinimas – labai daug. 2006-aisiais kompanija „Escom“ už 12 milijonų JAV dolerių įsigijo sex.com, o prieš pusmetį jį pardavė už 13 milijonų. Nemažai, tačiau galėjo būti ir daugiau: prieš metus originaliais ir kontroversiškais pareiškimais bei akcijomis garsėjanti tarptautinė gyvūnų teisių gynėjų organizacija PETA viešai kreipėsi į „Escom“, kad šie kompanijai paaukotų savo valdomą tinklalapio adresą sex.com. Mat tuo metu PETA rengė eilinę akciją iš serijos „vegetarizmas – tai seksualu“ ir mielai būtų pasinaudojusi sex.com populiarumu. Taigi tuo metu sex.com buvo vertinamas 18 milijonų USD. Žinoma, „Escom“ neparodė supratingo dosnumo, tad PETA liko nieko nepešusi.

REKLAMA

Seksas ir išmanieji telefonai

Pasaulinis pažinčių portalas „OkCupid“ populiarumo labai sėkmingai siekia atlikdamas pačias keisčiausias savo vartotojų apklausas. Žinoma, visos jos – su intymumo gaidele. Štai kad ir viena paskutinių apklausų, rodančių, kurių išmaniųjų telefonų savininkai turi daugiausiai sekso partnerių. Atlikti šį tyrimą nebuvo sunku: portalo analitikai suskaičiavo, kokių „smartfonų“ kameromis buvo nufotografuotos portale viešinamos nuotraukos ir pasitelkė apklausų apie turėtus sekso partnerius duomenis. Taigi viską susumavus išėjo, kad daugiausia sekso partnerių turi „iPhone“ savininkai, po jų eina „BlackBerry“ ir „Android“ operacinės sistemos išmaniųjų telefonų turėtojai. Dar įdomesnis buvo vyrų ir moterų palyginimas, pavyzdžiui, „androidinių“ išmaniųjų telefonų savininkės moterys ir vyrai sekso partnerių turėjo maždaug po lygiai – apie 6. „BlackBerry“ moterys aktyvesnės už „BlackBerry“ vyrus (atitinkamai 8,8 ir 8,1 partnerių vidurkis), o didžiausias atotrūkis užfiksuotas tarp „iPhone“ gerbėjų: vyrai vidutiniškai turėjo 10 sekso partnerių, o moterys penktadaliu daugiau – 12,3.

REKLAMA

Ir dar vienas gana nuspėjamas „OKCupid“ apklausos rezultatas: pasirodo, kuo geresnės kokybės fotoaparatu darytos žmogaus profilio nuotraukos, tuo patrauklesnis jis atrodo kitiems portalo nariams.

Seksas ir religija

Mokslininkai Darrelas Ray‘jus ir Amanda Brown apklausė 14 500 tikinčių ir netikinčių žmonių ir pateikė įdomių įžvalgų, kokią įtaką religija daro seksualinio žmogaus gyvenimo kokybei. Tiek religingų vyrų ir moterų, tiek ateistų pasitenkinimas seksualiniu gyvenimu buvo panašus, vienintelis skirtumas tas, kad dievotieji jaučia kaltę dėl savo seksualumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, ne visos religijos turi vienodą įtaką: labiausiai dėl sekso graužėsi mormonai (8,19 iš dešimties), po jų – Jehovos liudytojai. Katalikai, kad ir kaip būtų keista, šiame sąraše užėmė tik šeštąją vietą, nes besigraužiančiųjų buvo 6,34 iš dešimties apklaustų.

Yra ir gerų žinių: jei esate seksualiniu gyvenimu nusivylęs tikintysis, galite pamėginti liautis tikėjęs – bent jau pasak šios apklausos, nuo tikėjimo atsimetę žmonės tvirtino, kad nustojus tikėti Dievą jų sekso kokybė „labai pagerėjo“ ir savo seksualinį gyvenimą jie vertino vidutiniškai 7,81 balo iš 10 galimų.

REKLAMA

Seksas ir hipiai

Amerikos katalikų vyskupų inicijuota, penkerius metus trukusi studija pateikė išvadas, kuriose teigiama, kad dėl katalikų bažnyčioje kilusių kunigų sekso skandalų kaltas ne celibatas ir ne užgniaužtas homoseksualumas. Tyrimo autorių nuomone, incidentai kilo dėl prastai paruoštų, pernelyg daug įtampos patiriančių kunigų, kuriems teko dirbti per septintajame dešimtmetyje siautėjusią socialinę ir seksualinę paleistuvystę, dar vadinamą „sekso revoliucija“.

Kitas tyrimas hipių laikus sieja su lytiškai plintančiomis ligomis, fiksuojamomis tarp garbaus amžiaus amerikiečių. „Los Angeles Times“ rašo: „Septintojo dešimtmečio gėlių vaikai, tuometiniai dvidešimtmečiai, dabar yra septyniasdešimtmečiai. Tai „mylėkitės, o ne kariaukite“ kartos vaikai, o seni įpročiai taip lengvai neišnyksta.“

REKLAMA

Ką gi, atrodo, kad hipiai kalti dėl daug ko – ir dėl kunigų paleistuvysčių, ir dėl mūsų močiučių genitalijų karpų.

Seksas ir nuogi faktai

Amerikietiškoji žurnalo „Playboy“ versija nuo 1983 m. kasmet atlieka apklausas sekso tema. Šiemet buvo apklausta 2 310 suaugusių amerikiečių. Ir štai šešetukas bene įdomiausių 2011 metų faktų: • 33 proc. vyrų ir 23 proc. moterų naudojosi pažinčių portalų paslaugomis, nors tuo metu turėjo širdies draugę (draugą). • 20 proc. vyrų ir 29 proc. moterų niekada iš savo partnerio nėra sulaukę oralinių glamonių. • 40 proc. 18–24 metų žmonių dar nėra mylėjęsi. • 24 proc. vyrų ir 13 proc. moterų nepasakė savo partneriui, kad jiems diagnozuota lytiškai plintanti liga. • 73 proc. moterų ir tik 43 proc. vyrų žino ir vardus, ir pavardes tų, su kuriais miegojo. • 16 proc. vyrų ir 46 proc. moterų yra tekę vaidinti orgazmą.

Taigi apibendrinant šiuos faktus galima sakyti, kad jūsų mergina šiuo metu gali kyboti pažinčių tinklalapiuose dairydamasi naujo draugo. Jei taip, greičiausiai todėl, kad jūs nepamylite jos oraliniu būdu. O jeigu jums ką tik diagnozavo LPL, yra didelė tikimybė, kad apie tai nepasakysite savo mylimajai – galbūt dėl to, kad pamiršote jos vardą ir nežinote, kaip į ją kreiptis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų