REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rostovo prie Dono (Rusija) miesto prokuratūra pradėjo tyrimą dėl žiauraus elgesio su vaikais, kurių motina užbarikadavo juos viename savo buto kambarių ir laikė nelaisvėje 5 metus. Pareigūnų teigimu, moteris taip pasielgė todėl, kad nenorėjo, jog jos pačios vaikai trukdytų jos asmeniniam gyvenimui, skelbia „Lifenews.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Kai socialiniai darbuotojai paėmė 6 metų Pašą ir jo sesutę Dianą iš kalėjimu tapusių namų, vaikai negalėjo net kalbėti, sunkiai vaikščiojo, sakoma pranešime. „Jų būklė buvo baisi, jie nemokėjo nei kalbėti, nei vaikščioti, – pasakojo Rostovo prie Dono Lenino rajono prokuroro padėjėja Nina Ivanova. – Buvo akivaizdu, kad visą tą laiką jais niekas nesirūpino. Berniukas neskiria spalvų. Stebima visiška asmenybės degradacija. Nustatytas rimtas vaikų protinės raidos atsilikimas, aptiktos nervų ligos.“

REKLAMA

Vaikų motina 24 metų Irina aiškino užkalusi miegamojo, kuriame buvo palikti vaikai, duris dėl to, kad atsikratytų su jais susijusių rūpesčių.   Vieną kartą ji tiesiog uždangstė kambario langus medžiaga, o duris užkalė lentomis. Motina užeidavo pas sūnų ir dukrą tik kartą per dieną, kad paliktų jiems maisto.

„Bandžiau paveikti dukrelę, įkalbinėjau ją, kad nesielgtų taip su vaikais, – pasakojo vaikų močiutė Svetlana G. – Tačiau ji liko kurčia mano maldoms. Aš mačiau, kad vaikai badauja, nors tėvams pinigų netrūko. Siūliausi juos pamaitinti, bet Irina draudė man net prisiartinti prie jų.“

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad 57 metų Svetlana buvo priversta slapčiomis maitinti vaikus, per orlaidę nuleisdama jiems maisto. Kad išgelbėtų vaikus nuo jų motinos, senelė buvo priversta kreiptis į vaikų globos tarnybą.

„Kai jie atėjo paimti vaikų iš motinos namų, vaizdas jų kambaryje buvo baisus. Tvyrojo smarvė, baldų beveik nebuvo. Čiužinys, ant kurio miegojo vaikai, buvo pilnas kirminų, – verkdama pasakojo Svetlana. –  Esu laiminga, kad vaikai dabar gyvena su manim.“

Dabar Pašai ir Dianai reikia nuolatinės medikų priežiūros: berniukui diagnozuotas centrinės nervų sistemos pažeidimas, mergaitei – ūmus gastritas. Abiejų būklę stebi neurologas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vaikų močiutės, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl tėvystės teisų atėmimo. Prokurorams baigus patikrinimą byla bus perduota į teismą.

Beje, panaši šiurpą kelianti istorija neseniai nutiko ir kitoje Rusijos dalyje: Permės srityje buvo aptikta mergaitė-Mauglis, tėvų laikyta kartu su karvėmis. Policija rado penkerių metų amžiaus mergaitę, gyvenusią vienoje iš Solikamsko rajono karvidžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų