REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Londono olimpinių žaidynių moterų badmintono varžybų pirmajame F grupės mače sekmadienį Lietuvos atstovė Akvilė Stapušaitytė 16:21, 7:21 pralaimėjo 20-ajai pasaulio raketei Olandijai atstovaujančiai 35-erių metų kinei Jao Dzie (Yao Jie).

REKLAMA
REKLAMA

Mačas truko 36 minutes.

Olimpinių žaidynių badmintono varžybos vyksta „Wembley“ arenoje. Nors ir girdisi įjungtų kondicionierių triukšmas, tačiau arenoje gana karšta.

REKLAMA

Pirmajame sete 176 cm ūgio Olandijos atstovė pirmavo 3:0, 5:3, 10:6, 13:10, o po to laimėjo atkarpą 6:0 ir atitrūko 19:12. Baigiantis setui, dešimčia centimetrų už varžovę žemesnei lietuvei pavyko sumažinti skirtumą. Antrojo seto pradžioje A. Stapušaitytė pirmavo 2:1, bet po to pralaimėjo atkarpą net 2:15 ir turėjo pripažinti varžovės pranašumą.

„Stengiausi demonstruoti greitą, atakuojantį žaidimą. Bandžiau kuo dažniau pastatyti varžovę į nepatogias padėtis ir kuo ilgiau išlaikyti plunksninuką aikštelėje, kad gerokai vyresnė Olandijos atstovė greičiau pavargtų, bet kelios klaidos leido varžovei atitrūkti. Antrajame sete praradau smūgio jautrumą, pasitikėjimą savo jėgomis ir leidau varžovei gana greitai įgyti solidžią persvarą. Išlyginti rezultatą jau buvo labai sunku, - po mačo kalbėjo A. Stapušaitytė. - Teko žaisti karštoje salėje ir prieš labai pajėgią varžovę. Džiaugiuosi, kad bent pirmajame sete parodžiau gana gerą žaidimą. Tikiuosi, kad kita dvikova olimpinėse žaidynėse bus lengvesnė“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvė su Jao Dzie iki šiol buvo susitikusi du kartus. Abu sykius pergalę po atkaklios kovos šventė Olandijos badmintonininkė.

26-erių metų A. Stapušaitytė, kuri pasaulio reitinge užima 94-ąją vietą, pirmadienį susitiks su 81-ąja pasaulio rakete 29-erių metų islande Ragna Ingoulsdoutir (Ragna Ingolfsdottir).

„Su islande teko žaisti kelis kartus. Per olimpinę atranką su ja žaidžiau du kartus ir abu sykius pralaimėjau. Būsima varžovė taip pat aukštesnė už mane, todėl reikės stengtis ją ištampyti po visą aikštelę. Islandė man parankesnė varžovė, ji nėra tokia stipri ir patyrusi, kaip Jao Dzie. Tikiuosi, kad mačas bus sėkmingesnis ir nuotaika bus kita“, - sakė Lietuvos badmintonininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į aštuntfinalį pateks tik grupės nugalėtoja.

Iš Tauragės kilusi A. Stapušaitytė olimpinėse žaidynėse dalyvauja antrą kartą. „Smagu dalyvauti svarbiausiame sportininkų renginyje. Jaučiuosi gana gerai. Jaudulio, koks buvo Pekino olimpinėse žaidynėse, nebejaučiu. Didžiausiais mano tikslas - geras žaidimas. Reikia stengtis aikštelėje išnaudoti kiekvieną šansą, pelnyti kuo daugiau taškų ir siekti pergalės“, - teigė A. Stapušaitytė, kuri jau tris sezonus atstovauja Olandijos klubui „Duinwijck“. Su šiuo klubu lietuvė pratęsė sutartį dar vienam sezonui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų