• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Facebook“ antrąjį 2012 fiskalinių metų ketvirtį patyrė 157 mln. dolerių nuostolių, praneša AFP remdamasi socialinio tinklo finansine ataskaita.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu pajamos, kaip teigiama ataskaitoje, antrąjį ketvirtį siekė 1,18 mlrd. dolerių, arba 32 proc. daugiau nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. 84 proc. pajamų (992 mln. dolerių) gauta iš reklamos skelbimų. Kompanijos operacinis pelnas siekė 515 mln. dolerių - arba 38 mln., daugiau nei antrąjį praėjusių metų ketvirtį.

REKLAMA

Pajamų augimą niveliavo didėjančios išlaidos, visų pirma susijusios su socialinio tinklo įžengimu į biržą. Kaip praneša AP, „Facebook“ skyrė savo darbuotojams akcijų už 1,3 mlrd. dolerių, taip pat išmokėjo su IPO susijusius mokesčius.

„Facebook“ taip pat paskelbė apie toliau augantį vartotojų skaičių. Birželio 30 d. duomenimis, socialiniame tinkle jau buvo 955 mln. vartotojų - 29 proc. daugiau nei prieš metus. Aktyviausiai (67 proc.) augo socialinio tinklo auditorija, pasiekianti „Facebook“ iš mobiliųjų telefonų. Tokių vartotojų skaičius birželio pabaigoje siekė 543 mln. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninėje liepos 26 d. prekyboje „Facebook“ akcijos atpigo 2,38 dolerio iki 24,47 dolerio.

Socialinio tinklo „Facebook“ akcijos gegužės 18 d. „Nasdaq“ biržoje pirminio viešo akcijų siūlymo IPO metu buvo įvertintos 38 doleriais už akciją. Tačiau jau gegužės 21 dieną jos atpigo iki 34,03 dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų