REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės Turizmo skyrius kartu su VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centru ir konferencijų biuru, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnais ir Vilniaus gidų atstovais surengė nelegalaus gidų darbo prevencinę akciją.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinus 12 gidų, vedusių ekskursijas anglų, vokiečių, lenkų, ispanų, italų kalbomis, vienas sutiktas asmuo, kalbantis vokiškai, neturėjo gido kvalifikaciją liudijančio pažymėjimo ir buvo įspėtas, kad ekskursiją Vilniaus senamiestyje gali vesti tik gido pažymėjimą turintis asmuo.

REKLAMA

Prevencinių akcijų metu ypatingas dėmesys skiriamas ne tik gidų pažymėjimų tikrinimui, bet ir švietimui bei informacijos sklaidai apie gido darbą.

Legaliai dirbantys, gido kvalifikaciją liudijančius pažymėjimus turintys gidai piktinasi, kad mieste vis dar pasitaiko atvejų, kai ekskursijas veda užsieniečiai, neturintys gidų pažymėjimų ir pasakoja iškraipytą miesto istoriją bei pateikia neteisingus faktus.

Gidas – profesija, įteisinta LR Turizmo įstatyme. Jame numatyta, kad gidais gali dirbti tik asmenys, turintys Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos išduotus pažymėjimus, liudijančius gido kvalifikaciją. Pažymėjimas išduodamas baigus specialius gidų kursus - tokius kursus kasmet nuo rugsėjo – spalio mėnesio organizuoja ir VšĮ Vilniaus turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras. Išsami informacija apie kursus skelbiama svetainėje www.vilnius-tourism.lt (rubrikoje Kursai).

Nelegalaus gidų darbo prevencinės akcijos, kurių tikslas yra siekti, kad turistai apie Vilnių gautų teisingą ir išsamią informaciją bei būtų saugomas gidų darbas, mieste rengiamos jau dešimti metai vasaros sezono metu. Akcijas numatoma tęsti iki turizmo sezono pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų