• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pasirašė įstatymą, pagal kurį nevyriausybinės organizacijos (NVO), dalyvaujančios politinėje veikloje bei gaunančios paramą iš užsienio, bus priskirtos „užsienio agentams“, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos žmogaus teisių organizacijos kritikuoja šį žingsnį, teigdamos, kad Kremliaus remiami įstatymai siekia nuslopinti opoziciją.

REKLAMA

Įstatymas numato, kad užsienio finansuojamos NVO du kartus per metus turės pateikti pranešimą apie savo veiklą ir kasmet pristatyti finansinę ataskaitą.

Nepaklususiems įstatymui gresia 4 metų kalinimo bausmė arba baudos, siekiančios 300 tūkst. rublių (9,2 tūkst. JAV dolerių).

Oficialiai teigiama, kad įstatymu siekiama neleisti užsienio šalims daryti įtakos Rusijos vidaus politikai. Tačiau, anot ekspertų, šio įstatymo padarinius pajus rinkimų stebėtojų organizacija „Golos“, prabilusi apie sukčiavimą per pastaruosius rinkimus Rusijoje, taip pat kovos su korupcija organizacija „Transparency International“ ar aktyvistai, kovojantys už žmogaus teises ir laisves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų