REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinės problemos Ispanijoje dar labiau paaštrėjo, nepaisant euro zonos sprendimo suteikti Ispanijai 100 mlrd. eurų paskolą šalies bankams gelbėti, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos akcijų indeksas IBEX nukrito beveik 6 proc. Tai yra staigiausias kritimas per dvejus metus. Daugumos bankų akcijų vertė nukrito 7 proc., nors bankui „Caixabank“ sekėsi šiek tiek geriau. Jo akcijos nukrito 3,6 proc., bet „Bankia“ rezultatai buvo prastesni, indeksas nukrito daugiau nei 10 proc.

REKLAMA

Euro zonos ministrai sutiko paskolinti Ispanijai lėšų, už tai prašydami Ispanijos pertvarkyti ir patobulinti bankų valdymą ir reglamentavimą. Finansinė pagalba galutinai bus išmokėta iki 2013 metų pabaigos.

Dabar Ispanijos vyriausybė tikisi, kad šalies ekonomika 2012 metais susitrauks 1,5 proc., o 2013 m. – 0,5 proc. Prieš tai buvo prognozuota, kad šiais metais ekonomika smuks 1,7 proc., o kitais metais augs 0,2 proc.

Daugumos bankų situacija ypač pablogėjo, kai šią savaitę Ispanijos centrinis bankas pranešė, kad gegužės mėnesį jis turėjo rizikingų paskolų už 155,84 mlrd. eurų, o tai yra didžiausias skaičius nuo 1994–ųjų.

„Abejotinos“ paskolos sudaro 8,95 proc. bendrų Ispanijos bankų išduotų paskolų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų