REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant kuo geriau informuoti visuomenę apie specialistų poreikio struktūrą ir išsiaiškinti, kurias specialybes baigusieji yra reikalingiausi ir turi daugiausiai galimybių veiklos pasaulyje, kuriamas Specialistų kvalifikacijų žemėlapis. Jis taip pat padės įvertinti, kurių aukštųjų mokyklų absolventai yra patraukliausi darbdaviams ir matyti esamą profesijų panoramą. Vyriausybė pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos drauge su Ūkio ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis parengtam kvalifikacijų žemėlapio pagal ūkio sektorius rengimo planui.

REKLAMA
REKLAMA

Kvalifikacijų žemėlapį numatyta rengti keliais etapais. Iki 2013 m. pradžios bus sukurta bazinė stebėsenos ir analizės struktūra Diplomų ir atestatų registrą susiejant su SoDros informacine sistema bei Gyventojų registru. Tai leis jau pradiniame etape atlikti asmenų, įgijusių išsilavinimą nuo 2008 m., įsidarbinimo analizę.

Paskutinis etapas, kuris prasidės 2014 m. balandžio mėn., reikš perėjimą prie nuolatinės stebėsenos – bus atliekama reguliari analizė pagal nustatytus pjūvius. Nuasmeninti kvalifikacijų žemėlapio duomenys bus prieinami suinteresuotoms valstybinėms bei ekspertinėms institucijoms, o apibendrinta informacija – stojantiesiems, darbdaviams, švietimo įstaigoms ir kitoms suinteresuotoms grupėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų