REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėjus vasarai Palangos komunalininkai dirba be atokvėpio – jie privalo suspėti išspręsti ne tik „kurortines“ problemas, bet ir nepamiršti pasirūpinti vietos gyventojų, palangiškių, poreikiais.

REKLAMA
REKLAMA

Kurorto tvarkytojų diena prasideda labai anksti – jau 5 val. ryto komunalininkai triūsia paplūdimyje bei miesto gatvėse. Išvežamos šiukšlės, purenamas paplūdimio smėlis, šluojamos, o esant poreikiui – ir plaunamos Palangos gatvės, puoselėjami kurortą puošiantys gėlynai. Tokia vietos komunalininkų kasdienybė – ilsėtis vasarą jie neturi kada.

REKLAMA

Be jau minėtų darbų, miesto tvarkytojai privalo nepamiršti pasirūpinti ir vietos gyventojų poreikiais. O palangiškių pageidavimų, pasak UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus Konstantino Skieraus,  sulaukiama nemažai.

„Šiuo metu darbuojamės ties Druskininkų g. 7 namu – rengiame automobilių stovėjimo aikštelę. Dar birželį sulaukėme vietos gyventojų prašymų padėti išspręsti parkavimo problemą – prie šio namo aikštelė automobiliams buvo maža, tad kai kurie vairuotojai transporto priemones buvo priversti statyti ir ant žolynų“, – kalbėjo sakė K. Skierus.

REKLAMA
REKLAMA

Per dvi dienas komunalininkai planuoja įrengti aikštelę su asfalto drožlių danga. Čia bus galima pastatyti dešimt automobilių. Pasak komunalininkų vadovo, taip bus išspręsta ne tik transporto priemonių statymo problema, bet kartu ir pagerės aplinka – kieme sumažės dulkių.

Palangiškiams ne mažiau aktualus ir suoliukų klausimas, jį kurorto komunalininkai spręsti ėmėsi jau žiemą. „Šaltuoju metų laikotarpiu pagaminome 40 suoliukų. Atšilus orams dalį jų jau pastatėme Vaikų parke, prie daugiabučių esančiuose skveruose, likusius palangiškiams svarbiose vietose rengiame dabar“, – sakė K. Skierus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalis žiemą pagamintų suolų penktadienį pastatyta Klaipėdos plente, prieš „Statoil“ degalinę. „Palangiškiams, važiuojantiems į darbą ar kitur, bus patogiau laukti autobuso“, – teigė K. Skierus. Dar 6 suolus šią savaitę ketinama įrengti Taikos gatvėje, tad netrukus patogumą pajus pagyvenę šios miesto dalies gyventojai, kuriems be atokvėpio iki kurorto centro nueiti nėra lengva.

Gražinama ir daugiabučių namų gyvenamoji aplinka. Rytoj, antradienį, užvirs darbai ties Kretingos g. 37 namu – čia planuojama sutvarkyti šaligatvį, pasirūpinti želdiniais. „Vien kvartalo gyvatvores geni trys mūsų darbuotojai“, – pabrėžė UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius.

Miesto tvarkytojų rūpestis – ir žvyro dangos gatvės. „Šiuo metu greideriuojame Vilimišklės kvartalo gatves“, - kalbėjo K. Skierus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų