• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dizaineriai, dailininkai ir animatoriai, savo darbe naudojantys planšetinius kompiuterius, gaus naują bendrovės „Wacom“ sukurtą darbo įrankį.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos atstovų, rugpjūčio mėnesį prasidės prekyba nauja grafine planšete „Wacom Cintiq 24HD touch“. Tai planšetinis kompiuteris su 24 colių (60 cm) skersmens sensoriniu 1920 x 1200 taškų raiškos ekranu, perteikiančiu 97 proc. bendrovės „Adobe“ spalvų erdvės. Planšetės ekranas gali atvaizduoti 1,07 mlrd. atspalvių.

REKLAMA

Pranešama, kad „Wacom Cintiq 24HD touch“ galima valdyti pirštais arba specialiu žymekliu „Grip Pen“, atpažįstančiu 2048 spaudimo lygius. Pasak gamintojų, naujoji planšetė itin tiksliai imituoja darbą su įprastiniais dailininkų įrankiais bei medžiagomis – pvz., teptukais, ženklintuvais (marker), plastelinu ir kt. – ir leidžia naudoti abi rankas.

Pasirinkti patogiausią planšetės padėtį padeda tiksliai pagal masę subalansuota atraminė platforma, leidžianti nustatyti ekrano posvyrio kampą ir aukštį, todėl dizaineriai ja gali dirbti bet kurioje norimoje padėtyje, sakoma bendrovės pranešime. Pageidaujant galima ekraną pastatyti vertikliai ir naudoti jį kaip molbertą, arba pritaisyti prie stalo krašto, kad jo paviršius būtų virš pat kelių.

„Wacom Cintiq 24HD touch“ kainuos apie  3 700 JAV dolerių. Susipažinti su planšetės galimybėmis galima šiame vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų