REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vyks neeilinis plenarinis Seimo posėdis, kurio metu vyks įstatymo „Dėl referendumo dėl atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje paskelbimo“ priėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nariai Gintaras Songaila ir Kazimieras Uoka, pasisakantys už referendumą, surengė spaudos konferenciją, kurios metu svarstė, kokia bus liberalų pozicija šiandien, kadangi iš pradžių jie balsavo už šią idėja, o per svarstymą nebebalsavo.

REKLAMA

„Kaip jie šiandien elgsis, neaišku, bet sunku įsivaizduoti liberalą, kuris nenorės pasitarti su tauta dėl tokių svarbių dalykų“, – teigė K. Uoka.

Seimo narių manymu, reikia surinkti seimo narių grupę ir nuvažiuoti į Maskvą žvalgybinio vizito ir išsiaiškinti, ką kaimynai mano dėl visų reaktorių.

„Pažiūrėtume, kokio lygio šnekos būtų. <...> Yra dvi koncepcijos. Viena – mėginti siekti, kad būtų moratoriumas AE projektams visame regione, arba šiandieninė pozicija – kas greičiau pastatys AE ir kieno bus konkurencingesnė, kurios neatitiks standartų ar reikalavimų, gal jei mes greičiau pastatysime, Rusija nestatys. Teoriškai gal visos trys bus pastatytas...“, – kalbėjo K. Uoka.

REKLAMA
REKLAMA

Po klausimo, koks tikslas važiuoti į Rusiją ir šnekėtis, K. Uoka tikino, kad rusai labai įdėmiai stebi vidinę diskusiją, kuri vyksta Lietuvoje. Pasak jo, Astravo AE kreditavimas sustabdytas iki rugpjūčio mėnesio, kas parodo, kad jie aiškiai stebi diskusiją Lietuvoje.

„Jei stebi, tai ir pakalbėkime. Gaila, kad to nepadarė prezidentūra, prezidentė. Tai bandykime tai padaryti mes“,  – siūlė K. Uoka.

G. Songailos tikinimu, tai yra vienintelis būdas kalbėti, gal reikia apskritai susilaikyti nuo AE statybos. Reikia išsiaiškinti, kokios nuotaikos Rusijoje, pasižvalgyti, tačiau, jo manymu, neformali Seimo narių grupė vargiai pasiektų kokių nors derybų rezultato.

Abiejų Seimo narių manymu, referendumo rengti dar nevėlu ir geriau išleisti kelis milijonus, negu vėliau įklimpti į milijardinių įsipareigojimų liūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų