REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nielsen“ apklausa parodė, kad Azijos vartotojai laiko investicijas ilgiau. Be to, jie taip pat dažniau drįsta investuoti savo pinigus į didelės rizikos vertybinius popierius, nei Europos ar JAV investuotojai, skelbia „CNBC“.

„Nielsen“ pasaulinis vartotojų pasitikėjimo tyrimas rodo, kad 48 proc. vartotojų Azijos Ramiojo vandenyno regione sakė, kad yra investavę į rinkas ir naudojasi investavimo paslaugomis. Šiaurės Amerikoje tokių yra 27 proc., Vidurio Rytuose ir Afrikoje – 21 proc., Europoje – 16 proc., o Lotynų Amerikoje – 13 procentų.  

Be to, Azijos investuotojai agresyviau ir dažniau investuoja nei kolegos iš Europos.

Daugiau nei pusė (57 proc.) Azijos Ramiojo vandenyno vartotojų sako yra pasirengę priimti daugiau nei 10 proc. svyravimus. Tiktai pusė JAV investuotojų pasiryžę suvirškinti tokius svyravimus, o Europoje – 45 procentai.

Azijos investuotojai turi daugiau santaupų, kas leidžia jiems imtis didesnės rizikos, sakė Oliveris Rustas, „Nielsen“ vykdantysis direktorius.

Nuo 1995 iki 2010 metų JAV gyventojų santaupos išaugo 13,2 proc., o Kinijoje – 230 procentų.

Azijoje Honkongo vartotojai rizikuoja daugiausiai. 55 proc. Honkongo vartotojų yra finansiniai investuotojai, tuo tarpu pasaulinis vidurkis yra 33 procentai.

O. Rustas sako, kad tokią situaciją lemia „naujieji pinigai“.

„Pirmos kartos turtuoliai linkę fokusuotis ties kapitalo augimu, tuo tarpu antra ar trečia kartos fokusuojasi į kapitalo išlaikymą.“

Tai paaiškina kodėl didelis skaičius Azijos vartotojų renkasi akcijas, o ne kitas investicijų rūšis, kaip brangūs metalai ar obligacijos. Beveik trys ketvirčiai apklaustųjų Azijoje renkasi paprastąsias akcijas, nors jos ir yra rizikingesnės. Tuo tarpu Šiaurės Amerikoje tik du trečdaliai renkasi akcijas, o Europoje – mažiau nei pusė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų