REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniečiui lobistui areštinėje Panevėžyje sėdėti dar teks iki liepos 13 dienos.

Prieš Valstybės dieną, liepos 5-ąją, Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro prašymą pratęsti įtariamajam Andriui Romanovskiui kardomąją priemonę suėmimą Panevėžio miesto apylinkės teismas patenkino. Pirmoji kardomoji priemonė – suėmimas 15 parų – A. Romanovskiui buvo paskirta birželio 21 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Lobistas A. Romanovskis buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnų, kurie tiria baudžiamąją bylą, susijusią su nusikaltimu valstybės tarnybai, nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams. Be to, A. Romanovskio sulaikymas susijęs su atliekamu tyrimu dėl Seimo nario, buvusio Panevėžio miesto mero Vito Matuzo veiklos. Ikiteisminį tyrimą šioje byloje organizuoja, kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius, dalyvavęs liepos 5 dienos teismo posėdyje, teigė, kad teismas, išnagrinėjęs pateiktą bylos medžiagą ir pasvėręs papildomus argumentus, pripažino – pagrindai laikyti suimtą įtariamąjį neišnykę. Leista pratęsti suėmimą aštuonioms dienoms todėl, kad per savaitę (iki liepos 13 dienos) būtų galima atlikti būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, suėmimą 15 parų A. Romanovskio gynėjas buvo apskundęs Panevėžio apygardos teismui. Praėjusį trečiadienį, liepos 4 dieną, Panevėžio apygardos teismas išnagrinėjo A. Romanovskio gynėjo skundą dėl suėmimo. Teismas pripažino, kad prokuratūros pateiktoje bylos medžiagoje pakanka duomenų įtariamajam skirti tokią kardomąją priemonę, kokia buvo skirta. Skundas buvo atmestas ir palikta galioti miesto Apylinkės teismo nutartis. Apeliacinės instancijos teismo nuomone, Panevėžio miesto apylinkės teismas savo nutartyje pakankamai pagrindė ir motyvavo A. Romanovskiui skirtą suėmimą, nustatęs, jog įtariamasis gali trukdyti procesui ar paveikti liudytojus, įtariamuosius, nukentėjusiuosius ar kitus asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad suimtasis lobistas, kurio veikla šiuo metu sustabdyta, per verslo partnerius išplatino laišką, kuriame tvirtina buvęs spaudžiamas duoti parodymus prieš V. Matuzą. „Buvau sulaikytas antradienį (birželio 19 dieną). Ketvirtadienį STT Panevėžio pareigūnai bandys apylinkės teisėjui įrodyti, jog esu tiek pavojingas nusikaltėlis, jog mane reikia uždaryti į areštinę ilgam laikui. Pareigūnai man pasiūlė rinktis – arba sėdžiu kalėjime dar mėnesį, arba, davęs parodymus, jog Seimo narys Matuzas paėmė kyšį ir padarė kitus nusikaltimus, tą pačią akimirką einu į laisvę. Negaliu meluoti, tad pasirinkau grotas“, – savąją versiją dėsto A. Romanovskis ir laiške aiškina, kad gyvenime nedavęs kyšio – net kelių policijos pareigūnui. Savo veiklą jis tvirtina vykdęs pagal įstatymus, be jokio papirkinėjimo.

V. Matuzui prokurorai taip pat yra skyrę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš Lietuvos.

Seimo nariui įteiktas raštiškas pranešimas apie įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų