REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš buvau sunkiai kankinama tam tikros rūšies keistu melo detektoriaus testavimu ir mačiau patalpas, į kurias žmonės ėjo „apsivalymui“.

REKLAMA
REKLAMA

Aš praleidau valandą laiko atlikdama vidinės asmenybės testą, kuriame turėjau atskleisti savo slapčiausias mintis taip lyg būčiau hipnotizuota.

REKLAMA

Aš taip pat buvau pakviesta pereiti „tiltą“ į visišką savęs išlaisvinimą, tačiau vietoje to, apimta panikos, pabėgau iš scientologijos tikėjimo taip greitai, kaip tik išgalėjau, po to, kai kaip svečias praleidau vieną dieną pas scientologijos religijos išpažinėjus“.

Tokiomis mintimis dalindamasi britų žurnalistė Kerry Hiatt „The Daily Mail“ pasakoja, kaip ji praėjusią savaitę apsilankė scientologijos būstinėje Floridoje.

REKLAMA
REKLAMA

Gavo specialų kvietimą

„Scientologų kvietime buvo siūloma praleisti Amerikos nepriklausomybės dieną, liepos 4-ąją, „draugiškiausioje vietoje visame pasaulyje“. Kodėl turėčiau to atsisakyti, pagalvojau. Kvietimas skambėjo smagiai. Buvo žadamas barbekiu, žaidimai baseine, gyva muzika, zoologijos sodas ir fejerverkai – visi artibutai, kurių netrūksta bet kuriame kitame vakarėlyje Amerikoje“, - rašo K. Hiatt.

Tiesa, prisimena ji, kvietime  buvo užuomina, kad būsimas vakarėlis bus kiek kitoks. „Trumpai susipažinkite su scientologijos plitimu pasaulyje ir mūsų ateities vizija“, - rašyta jame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks kvietimas buvo išsiųstas vienam iš K. Hiatt giminaičių, kuriam trumpai teko dirbti scientologams beveik prieš dešimt metų. Jis buvo kviečiamas atvykti į Floridos Clearwater miestelį, kuriame yra įsikūrusi dvasinė scientologų būstinė. Čia galima rasti daugiau kaip 200 jiems priklausančių parduotuvių, restoranų, viešbučių, bankų ir kitų mažų verslo įstaigų.

Clearwater miestelyje dirba ir gyvena beveik 9 tūkst. šios religinės bendruomenės narių. Jie dirba mokyklose, dienos centruose,  reabilitacijos nuo narkotikų klinikoje.

REKLAMA

K. Hiatt pripažįsta, kad ją nuvykti į šį miestelį paskatino neseniai aktorės Katie Holmes nutraukta santuoka su Tomu Cruzu baiminantis, kad šis išsiųs judviejų dukrą Suri būtent į šį centrą. „Smalsumas paėmė viršų“, - paaiškina žurnalistė.

Apsauga tikrino „švarumą“

Kadangi kvietime nebuvo nurodytas laikas ir vieta, K. Hiatt, lydima savo giminaičio, nuvykusi į Clearwater miestelį, paskambino į scientologų valdomą Fort Harrison viešbutį ir paklausė tikslesnių koordinačių. Apsauga mus sustabdė, rašo ji. „Mes parodėme mums siųstą kvietimą, giminaitis paaiškino, kad jam yra tekę anksčiau dirbti scientologams. Apsauginis paklausė vardo ir patikrino duomenis kompiuteryje. Jame buvo visa informacija apie dabartinę mūsų gyvenamąją vietą ir kiti asmeniniai duomenys. Man kilo klausimas, kodėl visa šita informacija yra prieinama viešbučio administracijos kompiuteryje?“- toliau vizito detales dėsto žurnalistė.

REKLAMA

Apsauginis paklausė: „Ar jūs esate švarūs?“

„Švarūs“ scientologų terminijoje reiškia vieną aukščiausių statusų. Apsauginis, patikrinęs giminaičio duomenis, atvykusius svečius informavo, kad kvietimą gavęs giminaitis turi vieną aukščiausių įvertinimų. Tokio įvertinimo kaina siekia 128 tūkst. dolerių. „Švarus“ narys turi didžiausią bažnyčios pasitikėjimą.

„Kadangi buvome įvertinti kaip „švarūs“, gavome leidimą įžengti į vakarėlį“. – reziumuoja K. Hiatt.

Ji „The Daily Mail“ pasakoja, kad scientologų simbolių Clearwater miestelyje pilna visur – aikštėse, grindinio plytelėse, išgraviruoti netgi architektūros statiniai. Apsaugos kameros sumontuotos visuose scientologų valdomuose objektuose ir netgi yra slapta įrengtų alėjose. „Neabjoju, kad netgi žmonių pokalbiai yra įrašinėjami. Viskas atrodo grėsmingai“, - rašo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Miesto centre įrengta 57 milijonų svarų sterlingų vertės bažnyčia „super galių pastatas“, kuris tikėtina yra mokymų centras. Pastato durys ir langai yra uždengti statybų popieriumi, todėl negalėjau pamatyti, kaip ji atrodo iš vidaus“, - pasakoja žurnalistė.

Keliaujant į vakarėlį pagal kvietimą, jai ir jos lydimam giminaičiui teko pereiti dar vieną apsaugos punktą kitame scientologų valdomame viešbutyje, kuriame vėl buvo tikrinamas svečių „švarumas“. Gavus leidimą, jie pagaliau buvo įleisti į teritoriją su baseinu. Kadangi jame buvo daugybė žmonių su maudymosi kostiumais, žurnalistė tikina  pajutusi palengvėjimą.

REKLAMA

„Vėliau sėdint šešėlyje, - toliau pasakoja ji. – Aš pasiteiravau giminaičio, ar jis pastebėjęs ant sienų kabančius keistus plakatus – juose aktoriai Johnas Travolta, Kirstie Alley ir kiti reklamavo scientologų filmus. Tai sakydama aš pastebėjau į mus atsuktą mažą kamerą ir tuomet mane apėmė panika. Ar jie girdėjo mane šaipantis iš jų plakatų?“

Siekdamas sušvelninti situaciją, giminaitis pasiūlė pasižiūrėti vieną  kurį iš reklamuojamų filmų.

Pažintis su „apsivalymo“ patalpomis ir vitaminų piliulėmis

„Kol mano kompanijonas organizavo filmo peržiūrą, aš pasidairiau po viešbučio holą.  Jame radau  didelę dovanų parduotuvę,  joje buvo daugybė scientologinių filmų, knygų, blonknotų ir rašiklių. Viena siena su lentynomis buvo skirta šviesių spalvų vitaminų piliulių buteliukams. Prie manęs priėjusi maždaug mano metų moteris man paaiškino, kad šie vitaminai skirti „apsivalymo procedūroms". „Kai mes pradedame apeigas, labai svarbu iš savo kūno pašalinti mūsų ankstesnio gyvenimo toksinus, nesvarbu kokie jie būtų, ar tai pesticidai, ar alkoholis, narkotikai ir pan. – aiškino priėjusi dama. Ji teigė, kad nusileidus į apačią, galima apžiūrėti vietą, kurioje atliekamos „apsivalymo procedūros“. Kai aš nuėjau  į apačią pasižiūrėti, ten neradau nieko daugiau kaip mažą treniruoklių salę ir pirtį. Mane lydėjusi scientologė, pastebėjusi, kad aš naujokė, pasiūlė mane nusivesti į testavimo centrą „mane patikrinti ir įvertinti“.

REKLAMA

Centras buvo visai šalimais. Jame po trumpo filmo apie scientologiją, žurnalistė buvo prijungta prie elektroninio prietaiso, rodančio, žmogaus  švarumą nuo savo praeities dvasinių patirčių.

„Siekiant nustatyti, kaip aš savyje laikau blogas patirtis, buvau suspausta ir man liepta mintyse prisiminti blogus man nutikusius įvykius dar ir dar kartą. Mintyse aš mąsčiau ne apie tai, ko manęs prašė, bet prisiminiau scenas iš filmo „Muzikos garsai“. Nieko netikėto, kad aparatas vis tiek parodė, kad aš neva savyje laikau daug skausmingų praeities patirčių“, - pasakoja K. Hiatt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asmenybės testas ir hipnozė

Tuomet „eksperimento dalyvei“ buvo rekomenduota atlikti asmenybės testą.

„Prižiūrima scientologo, valandą turėjau atsakinėti į tūkstančius klausimų, tokių, kaip: „Ar aš dažnai šypsausi?“ bei „Ar man mano gyvenimas atrodo miglotas ir netikras?“ Testo rezultatai buvo išanalizuoti kompiuteryje ir pateikta išvada, kad aš esu ypatingai nervinga ir neatsakinga. Mane testavusi moteris ėmė klausinėti, ar aš iš tiesų esu nervinga ir kas mano gyvenime mane išmuša iš vėžių. Nors esu gana uždaras žmogus, nė pati nepajutau, kaip jai papasakojau daug savo gyvenimo detalių ir jausmų. Akimirką pagavau save mąstant, kodėl aš visa tai jai pasakoju? Ir tuomet atsiminiau, kad esu nemažai skaičiusi apie scientologų taikomus hipnozės seansus ir supratau - nejučia buvau įsukta į šias painiavas“.

REKLAMA

Išklausiusi žurnalistės istorijų, testuotoja pasiūlė lankyti specialius kursus, kurie padėtų greitai pereiti taip vadinamą „tiltą“, lydintį į visišką savęs išlaisvinimą“. Kiekvieno kurso kaina – 60 dolerių.

„Mane palydėjo į klasę, kurioje daug žmonių kažką studijavo. „Tu lankysi šitą klasę po kelias valandas per dieną. Mes turime daug tokių mokymosi klasių šitame pastate, vienas specialiai skirtas vaikams, aiškino testuotoja“, - pasakoja K. Hiatt.

Jai pasiteiravus, nuo kelerių metų vaikams yra leidžiama lankyti šias pamokas, moteris atsakė, kad jiems rekomenduotina pradėti kaip įmanoma greičiau po to, kai tik jie išmoksta skaityti ir rašyti.

REKLAMA

Žurnalistei taip pat buvo pasakyta, kad jai reikėtų pradėti ir „apsivalymo procedūras“. Jų kaina nuo 3 iki 5 tūkst. dolerių.

„Tau reikės praleisti po keletą valandų per dieną atliekant apsivalymo procedūras, pirtyje  išgarinant iš savęs visus toksinus, - kalbėjo moteris. - Po to lauktų vitaminų gėrimo etapas“.

Moteris siūlė procedūras pradėti tą pačią dieną, tačiau K. Hiatt  išsisuko, neva jai reikia pirma pasitarti su giminaičiu. Tuomet moteris paprašė palikti telefono numerį, žurnalistė numerį išgalvojo. Sugrįžusi pas savo pažįstamą, po fejerverkų išvyko namo. Grįždama turėjo įtarimą, kad ją kažkas seka, bet ar tikrai sekė, neaišku.

„Iki šiol gaunu elektroninius laiškus, kviečiančius mane sugrįžti į scientologų organizuojamas šventes, bet aš tikrai negrįšiu. Tiesą sakant, tikrai niekada gyvenime daugiau nekelsiu kojos į jokius scientologų valdomus pastatus“, - savo patirtį reziumuoja K. Hiatt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų