REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos teismas paskelbė nuosprendį 45 metų Didžiosios Britanijos pilietei Lianne Smith, kuri pripažinta kalta nužudžiusi savo vaikus. Moteris susidorojo su savo mažais vaikais viešbutyje, nes bijojo, kad juos atims policija, ieškojusi įkalčių prieš jos vyrą.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjo sprendimu, L. Smith Ispanijos kalėjime praleis 30 metų, nors prokuroras prašė jai skirti 34 metų bausmę, rašo „The Daily Mail“. Šiuo metu nuteistoji yra kalėjimo psichiatrijos ligoninėje, nes nuogąstaujama, kad L. Smith bandys nusižudyti.

REKLAMA

Nužudytoji dukra Rebeka (nuotr. asm. archyvo)Nužudytoji dukra Rebeka (nuotr. asm. archyvo)

Nužudytasis sūnus Danielis (nuotr. asm. archyvo)Nužudytasis sūnus Danielis (nuotr. asm. archyvo)

Praėjusį mėnesį prisiekusiųjų kolegija pripažino britę kalta dėl dviejų vaikų nužudymo, nors advokatai teigė, kad ji buvo nepakaltinama.

Moteris įvykdė nusikaltimą 2010 metais Ispanijos kurorto – Kosta Bravos – viešbutyje, kai ten supuolė policijos pareigūnai. Žiauraus britės nusikaltimo motyvas – ji bijojo, kad policijos pareigūnai atims iš jos vaikus ir atiduos globos įstaigoms.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu policininkai ieškojo L. Smith vyro – 46 metų televizijos ekstrasenso Martino Smitho, įtariamo pedofilija. Vėliau jam buvo skirta 16 metų laisvės atėmimo už įdukros išprievartavimą. 2012 metų sausį M. Smithas pasikorė kalėjime.

Martinas Smithas (nuotr. SCANPIX)Martinas Smithas (nuotr. SCANPIX)

Į Ispaniją sutuoktiniai pabėgo būtent dėl to, kad Martino ieškojo britų policija. Oficialiai Lianne ir Martinas nebuvo susituokę, nors moteris ir pasiėmė sugyventinio pavardę.

L. Smith nužudė 11 mėnesių Danielį ir 5 metų Rebeką miegančius. Ji paeiliui juos paėmė iš lovos, padėjo ant grindų, prispaudė kojomis ir uždėjo ant galvos polietileno maišelį, kad vaikai neturėtų, kuo kvėpuoti. Galiausiai abu vaikai užduso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą dieną L. Smith bandė nusižudyti, o vėliau nusileido į viešbučio vestibiulį ir paprašė iškviesti policiją. Kai moterį areštavo, ji atrodė visiškai rami ir stengėsi atrodyti kaip rūpestinga motina.

„Aš padovanojau jiems nuostabias trijų dienų atostogas“, – pareiškė L. Smith policininkams iškart po to, kai prisipažino padariusi nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų