• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusius penkerius metus valytojais, padieniais darbininkais, šiukšlių išvežėjais ar lentynų pildytojais prekybos centruose priverstų dirbti universitetų absolventų skaičius Didžiojoje Britanijoje padvigubėjo, rodo naujausi statistiniai duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“, 2010-2011 metais daugiau nei 10 tūkst. universitetą pabaigusių žmonių buvo priversti imtis darbo, kuriam universitetinio išsilavinimo nereikia. Palyginimui, 2006-2007 metais paprastų darbų imtis buvo priversta 5 tūkst. 460 neseniai universitetą pabaigusių jaunuolių, kurie taip pat buvo priversi dirbti vyresnio amžiaus žmonių prižiūrėtojais, gatvių šlavėjais, gatvės pardavėjais, batų valytojais, viešbučių durininkais ir pan. Tuoj po mokslų fabrikuose įsidarbinusių universitetų absolventuose lyginamuoju laikotarpiu padaugėjo nuo 595 iki 720.

REKLAMA

Verta paminėti, kad dalis universitetų absolventų negalėjo rasti net ir prasčiausio darbo: 2010-2011 metais 9 proc. visų absolventų (20 tūkst. 620) praėjus šešiems mėnesiams po universiteto baigimo dar buvo bedarbiai. Palyginimui, 2006-2007 metais tokių jaunuolių buvo 5 proc.

Tokie statistiniai duomenys neabejotinai sukels nerimą tik ketinantiems studijuoti aukštosiose mokyklose, kurios jau ir taip sulaukė 9 proc. mažiau prašymų priimti studijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų