REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konfliktai, kylantys tarp kontrolierių ir vadinamųjų zuikių, mėgstančių keliauti viešuoju transportu nemokamai, jau nieko nebestebina. Kontrolierių į kampą užspeista buvo  ir panevėžietė 68-erių Vida M., nors moteris ir turėjo bilietėlį.

REKLAMA
REKLAMA

Daug triukšmo dėl bilieto

Streikuojanti širdis dar ilgai poniai Vidai primins Joninių ryto susitikimą su „Dorsimus“ kontrolierėmis, tačiau šios apsaugos bendrovės Panevėžio padalinio vadovas Eimantas Karvelis tikina, kad jo darbuotojos tik dirbo savo darbą.

REKLAMA

Vida M. „Sekundei“ pasakojo, kad birželio 23-iąją, apsipirkusi turguje, įsėdo į aštuntojo maršruto autobusą, pasižymėjo bilietą ir telefonu šnekučiavosi su seserimi. Universiteto stotelėje įlipusios kontrolierės pareikalavo parodyti bilietą. Įsakmus reikalavimas ir kontrolierių kalbos tonas moterį  išmušė iš vėžių, tad ji niekaip negalėjo rasti bilieto.

„Ieškokite, ieškokite!“ – nuolat rėkė kontrolierės. Esu antros grupės invalidė, tikras ligų maišas, nesu įpratusi prie tokio bendravimo, tad pasimečiau ir išsigandau, taip primygtinai spaudžiama nebegalėjau surasti bilieto, kurį, žinau, tikrai pasižymėjau“, – pasakojo panevėžietė.

REKLAMA
REKLAMA

Jai niekaip nesuprantama, kodėl kontrolierės ją iš karto išlaipino iš autobuso ir negalėjo pavežti dar vienos stotelės – per tą laiką bilietą ji būtų radusi. Kol pensininkė ieškojo bilieto, kontrolierės, paėmusios jos invalidumo pažymėjimą, išpuolė į lauką, o joms iš paskos – ir Vida. Kaip ir priklauso, „Dorsimus“ darbuotojos surašė protokolą. O zuikiu išvadinta Vida atrado bilietą – jį buvo įsidėjusi į piniginę tarp baltų centų.

„Stotelėje tarsi jausdamos pasitenkinimą, kad aš iš susijaudinimo visa drebu, klausinėjo, kelintą kartą esu baudžiama už važiavimą be bilieto. O kai verkdama  bandžiau paaiškinti, kad bilietėlį tikrai išsimušiau, jos ironizavo, kad galėjau išsimušti paprasčiausią popieriaus lapelį ir manęs net nesiklausė. Tačiau kai visgi atradau bilietą, kontrolierės tiesiog jį išplėšė iš rankų, prisegė prie protokolo ir net neatsiprašiusios įsėdo į kitą atvažiavusį autobusą“, – pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebino darbo metodai

Buvusi pedagogė prisipažino, kad niekada nėra važiavusi be bilieto, o dabar buvo išlaipinta kaip didžiausia nusikaltėlė. Moteris teigia, kad jos klaida buvusi ta, kad pasižymėjusi bilietėlį pamiršo, kur jį pasidėjo, tačiau jeigu „Dorsimus“ darbuotojos būtų parodžiusios bent kiek žmogiškumo, situacija būtų išsisprendusi visai kitaip.

„Tos moteriškės tikrai įžūlios, jų mentalitetas visai kitoks, o gal jos nuo tokio darbo tiesiog sužvėrėjo. Kiek teko pačiai stebėti, kaip jos bendrauja su keleiviais, net plaukai piestu stojasi: įlekia  didžiuliu greičiu ir pradeda šaukti. Nežinau, gal jų alga priklauso nuo to, kiek zuikių pagauna, bet tokie tarybiniai darbo metodai ne vieną išmuštų iš vėžių. Pagaliau kodėl vairuotojas negalėtų pranešti, kad bus tikrinami bilietai. Visi pasiruoštų iš anksto ir nereikėtų to psichologinio teroro“, – mano ponia Vida.

Jai skaudu ir todėl, kad viešai propaguojama pagarba ir dėmesys neįgaliam žmogui, o kontrolierės tiesiog atvirai iš jos pasityčiojo. Ir dabar ji turinti gerti stiprius raminamuosius, nes negalinti atsigauti po patirto šoko ir pažeminimų.

REKLAMA

„Ar buvo būtina tvarkingą, sąžiningą neįgalią senjorą užgaulioti, išvaryti iš autobuso. Esu pensininkė, man kiekvienas litas yra svarbus, turguje išleidau visus pinigus, buvau pasilikusi tik vienam bilietui, bet kai mane išlaipino, neturėjau net pinigų namo grįžti“, – guodėsi pensininkė.

Dirbo savo darbą

Apsaugos  bendrovės „Dorsimus“ Panevėžio padalinio vadovas Eimantas Karvelis „Sekundei“ teigė, kad ponia Vida M. yra konfliktiškas žmogus, pati užgauliojusi kontrolieres. Pastarosios tik dirbusios savo darbą: jeigu žmogus neturi bilieto, kontrolierės turi teisę jį išlaipinti iš autobuso ir surašyti protokolą.

REKLAMA

„Turime surinkę visą medžiagą apie šį incidentą. Ponia Vida M. buvo išlaipinta, nes neturėjo bilieto. Kontrolieriai negali žinoti, ar ji tikrai išsimušė bilietą ir jo neranda, ar tik taip bando išsisukinėti nuo baudos. Užmaršumas nuo atsakomybės neatleidžia. Kol kontrolierės patikrino kitus keleivius, ji tuo metu kalbėjo telefonu ir garsiai keikėsi, kad prie jos prikibo skafandrais vilkinčios bobos. Juk ji matė, kad vyksta patikrinimas, galėjo baigti pokalbį telefonu ir susirasti bilietą arba jį pateikusi ir toliau kalbėti“, – kalbėjo E.Karvelis.

Lina DRANSEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų