REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių kalbos (gimtosios) valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 25655 kandidatai. Laikė 25436 kandidatai (apie 99,15 proc. užsiregistravusiųjų). Egzaminą išlaikė apie 92,39 proc. kandidatų (2011 m. šis procentas buvo apie 91,94). Matematikos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 17806 kandidatai. Laikė 16867 kandidatai (apie 94,73 proc. užsiregistravusiųjų). Egzaminą išlaikė apie 92,95 proc. kandidatų (2011 m. šis procentas buvo apie 90,89).

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinių brandos egzaminų vertinimo komitetas patvirtino lietuvių kalbos (gimtosios) ir matematikos valstybinių brandos egzaminų rezultatus.

REKLAMA

Pagal 2012 m. Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašo 131 punktą   konkrečią rezultatų skelbimo datą per 3 dienas po Vertinimo komiteto posėdžio nustato Nacionalinio egzaminų centro direktorius.

Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus įsakymu nustatyta lietuvių kalbos (gimtosios) ir matematikos valstybinių brandos egzaminų rezultatų skelbimo data yra 2012 m. birželio 26 diena.

Oficialūs rezultatai mokykloms, kaip jau įprasta, bus pateikiami NEC duomenų perdavimo sistema ir atsiunčiant vertinimo komisijos pirmininko ir Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus pasirašytus protokolus.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinis egzaminų centras nauju rezultatų skelbimo būdu moksleiviams sudarys galimybę internetu pamatyti šių egzaminų savo darbo įvertinimo rezultatą taškais ir balais. Prisijungti prie rezultatų skelbimo sistemos galima bus adresu http://rezultatai.nec.lt

per Elektroninės valdžios vartų portalą arba iš duomenų tvarkytojo (mokyklos) gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu, kurį bus privaloma pasikeisti prisijungus pirmą kartą.

Šis būdas yra naudojamas tik antrus metus, tad laukiame Jūsų nuomonių, pastabų dėl galimų trūkumų ar netikslumų. Prašytume pranešti NEC elektroniniu paštu [email protected] arba telefonu 8-5-2756180.

Primename, kad pagal 2012 m. brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašą kandidatai apeliacijas gali pateikti mokyklos direktoriui per tris darbo dienas nuo valstybinio brandos egzamino rezultatų paskelbimo dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų